Очила и диадеми

Решения за слуха по костен път

Костнопроводими слухови апарати

Слуховите апарати с костна проводимост подобряват слуха и ви осигуряват ясен и разбираем звук. Те са комфортни и удобни за носене.

Слухови апарати

Очила по костен път

Beta Flex Extend DGT4 - Telescopic Bone Conduction Eyeglasses


Очилата по костен път са проектирани, за да осигурят прецизно и комфортно поставяне на апаратите чрез технологията "гъвкаво рамо". Тя осъществява по-добър контакт с мастоида (костта зад ухото ви).


Цени от 1700 лева

Точно по мярка

Чрез използване на иновативна технология за студено оформяне, осигуряват идеалното позициониране на очилата точно върху мастоидната област до ухото на пациента.

Удължаваща се рамка

Рамката може да се удължава, което позволява перфектно пасване и индивидуални настройки за всеки ползвател.

Италиански дизайн

Модерен, тънък и лек, прецизно проектиран във всичките му детайли.

Слухови апарати

Диадема по костен път

Melody Flex DGT4 - Telescopic Bone Conduction Headset

Диадемата е алтернативно решение за хора, които не искат да носят очила. Предпочитана от жени и деца - тя съчетава стилен дизайн, лека структура и комфорт. Предава звука чрез директен контакт с главата, където се трансформира в нервен импулс във вътрешното ухо.


Цени от 2200 лева

Увеличена мощност

Технология, която позволява опция за добавяне на допълнителна мощност, която покрива по-тежка слухова загуба.

Телескопична система

Tелескопичната система позволява лесно адаптиране на диадемата към главата на всеки един ползвател.

Регулируемо рамо

Чрез него костните вибратори прилепват плътно към костта зад ушите на всеки потребител.

Как работят апаратите по костен път?

Апаратите с костна проводимост като очила и диадеми предават звуковите вибрации по костен път към мастоида (вътрешното ухо), което ви осигурява възприемане на звука през костта

Слухови апарати

Лента за деца

Melody Baby - Bone conduction hearing aid headband


Слухов апарат под формата на лента за деца с костна проводимост, чиято функция е да коригира двустранна липса или стеноза на слуховия канал(Atresia Auris).

Звукът, получен с помощта на Melody Baby, ще позволи на детето да проговори нормално, който в противен случай бил бил компрометиран от загубата на слуха.


Цени от 2300 лева

"Откакто започнах да нося очилата, чувам ясно и разбираемо, а приятелите ми дори не могат да ги различават от обикновени очила. Удобни са и не тежат, а качеството на звука е задоволително."

Вера Цветкова

защо да изберете ototon?

При избора на слухови апарати по костен път е важно да се идентифицира нивото на слухова загуба и начин на живот. Препоръчително е да започнете с тест на слуха, което ще определи кои модели апарати са най-подходящи за Вас.


В центрове за слуха Ototon всеки първи тест на слуха е безплатен. Можете да посетите нашите центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Пазарджик. Открийте най-близкия център до Вас и запазете час!

Запази час за посещение

0800 900 33