Митове и истини за слуховите апарати

Митове и истини за слуховите апарати

безплатен тест на слуха

Мит 1 – Можете да се сдобиете с по-евтини слухови апарати онлайн

Изкушаващо е да си закупите евтини слухови апарати онлайн, но така можете да си навредите повече, отколкото да си помогнете. Когато си купувате слухови апарати онлайн не получавате гаранция, че ще се сдобиете с апаратите, за които сте платили или че някой няма да ви измами.

Също така, новите слухови апарати трябва да бъдат настроени и адаптирани от специалист по слухопротезиране. Когато посетите най-близкия до вас офис на Ототон, специалист ще се погрижи за нуждите ви, ще препоръча адекватно лечение и ще се подсигури, че слуховите ви апарати ви пасват идеално.

 

Освен че помага за правилното подобряване на слуха ви, посещението при специалист ще помогне и за това вашите слухови апарати да са максимално удобни, докато ги носите. Много от потребителите разчитат на своите слухови апарати всекидневно, в продължение на много часове – защо тогава да поемате такъв риск? С опции, които пасват на всеки джоб, посещението при слухопротезист е най-добрият начин да се сдобиете с правилни бюджетни слухови апарати и адекватна професионална грижа.

Мит 2 -  Слуховите апарати не помогнаха на познатите ми, значи няма да помогнат и на мен

Загубата на слуха при всички хора е различни, съответно и нуждите на потребителя са изключително различни и индивидуални. Ако носенето на слухови апарати не е помогнало на ваш приятел или член на семейството, това не значи, че няма да помогнат и на вас. Техният негативен опит със слуховите апарати може да се дължи на вида на слухов апарат, който са използвали или липсата на професионална грижа.

Когато се поставите на тест на слуха при професионален слухопротезист, те могат да определят с точност вида на вашата индивидуална загуба на слуха. Това им помага да определят какъв вид слухови апарати ще са най-ефективни и полезни за овладяването на вашата слухова загуба. 

В допълнение с това, добрият слухопротезист, ще отдели нужното време да настрои слуховите апарати, за да работят максимално добре за вашата слухова загуба. Той ще се погрижи необходимите накрайници да се изработят точно по вашето ухо, за да паснат перфектно и да са максимално удобни за носене. Всичко това помага за правилното функциониране на слуховите апарати, според вашите нужди, за да можете да извлече максимума от носенето им.

Мит 3 – Слуховите апарати възстановяват слуха ви напълно

Няма слухов апарат, който може да възвърне слуха ви напълно, но най-новите модели на слухови апарати се доближават максимално до идеята. Получаването на добри резултати от носенето на слухови апарати зависи от устройството, което изберете и как е поставено то. Точно затова е изключително важно да потърсите съвет от аудиолог или специалист по слухопротезиране. 

Въпреки че има много различни видове слухови апарати на пазара, не всеки от тях ще бъде подходящ за вас и вашата загуба на слуха. Също така, някои видове може да са по-подходящи, заради самата форма на ухото ви. 

С помощта на специалист, може да определите кои слухови парати ще подобрят слуха ви до най-голяма степен. Всеки слухов апарат също има нужда от настройка, за да работи оптимално. Това ще подобри носенето на слухови апарати и ще ви осигури най-доброто преживяване. 

Когато посетите специалист, той ще отдели време да определи кои допълнителни екстри са най - важни за вас и вашето ежедневие, което ще направи слуховите ви апарати забавни и функционални.

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33