Индивидуални тапи за уши за защита на слуха

Phonak Serenity Choice™

Тапи за уши по поръчка

Serenity Choice™ са решения за защита на слуха от висок клас, предназначени да филтрират шума и силните звуци, като същевременно позволяват на ухото да диша и различава ясно звук и реч.

ТАПИТЕ СА ПОДХОДЯЩИ за хора, които:

  • Искат да защитят слуха си от силни звуци над 90dB
  • Имат шумно работно място и искат да защитят слуха си, но и същевременно да чуват думите на колегите си
  • Искат да подобрят качеството на съня си, като блокират звуците на околната среда

Защо трябва да се грижим за слуха си?

Силните звуци и прекомерното излагане на шум, дори и за кратък период от време, нанасят вреди на вътрешното ухо. Това може да причини временна загуба на слуха или поява на шум в ушите(тинитус).Когато силата на звука е над безопасните граници(85+dB), това може да доведе до трайно увреждане на косместите клетки, което води до необратима загуба на слуха.Продължителното излагане на силни звуци причинява прогресивна загуба на слуха, което влияе негативно на разбирането на речта и влошава качеството ви на живот.

НАД 72% от хората, които се излагат на силен шум, не носят тапи за защита за слуха

Предимствата на тапите за уши Serenity Choice

  • Намаляват шума и силните звуци от 15 до 30dB съгласно Single Number Rating (SNR)
  • Позволяват ви да разбирате ясно звук и реч, когато се намирате в шумна среда и сред много хора
  • Позволяват на ухото да диша, като вентилират ушния канал, за да предотврати натрупването на влага и ушна кал

Като професионален барабанист, тапите за уши Serenity Choice™ предпазват ушите ми и ми позволяват да чувам другите музиканти в моята група, докато свирим на сцената.

Характеристики и модели

Тапите за уши Serenity се предлагат в два типа:

АНТИФОНИ Phonak Serenity Choice™

Обикновена защита на слуха с любителско предназначение

ИНДИВИДУАЛНИ ТАПИ Phonak Serenity Choice™

Персонализирана защита на слуха с професионално предназначение

Тапи за защита на слуха

Serenity Choice™ Music

Serenity Choice™ Music са висококачествени тапи за уши, създадени специално за музиканти, за любители на музиката и на концертите. Предпазват слуха при посещение на шумни музикални събития, както и ако работите като обслужващ персонал в нощни барове и дискотеки.

Патентованата филтърна технология намалява звука до безопасно ниво - така чувате 100% от музиката, без да губите нищо от оригиналния звук.

Serenity Choice™ Work

Serenity Choice™ Work намаляват шума при работа с тежкотоварни машини, в заводи и цехове, строителни площадки и шумни индустриални центрове.

Проектирани са като лично предпазно средство за шумна работна среда - машинни цехове, земеделие, строителство на пътища, жилищно строителство или всяка ситуация, при която здравето и безопасността изискват използването на антифони и шумозаглушители.

Докато другите защитни методи ви карат да се чувствате некомфортно, Serenity Choice™ Work осигурява въздушен приток към ухото, минимизирайки ефекта на заглушаване, като същевременно поддържат ухото вентилирано и ви позволяват да чувате колегите си.

Serenity Choice™ Motorsport

Serenity Choice™ Motorsport са тапи за мотористи, проектирани да се поставят в ухото, без да пречат на подложката на каската и да причиняват дискомфорт. Намаляват шума, генериран от вятъра до безопасни нива, като същевременно позволяват да се приема реч от интерком високоговорителите в каската.

Намаляват шума от въздушната турбулентност и шума от двигателя. Дългите пътешествия и зацапването могат да повлияят на защитните им характеристики, поради което Serenity Choice™ Motorsport са проектирани да се перат изцяло.

Serenity Choice™ Hunting and Shooting

Serenity Choice™ Hunting and Shooting предпазват ушите ви от пиковите нива на звуково налягане при изстрели на ловни и газови пушки, пистолети, както и при изтрелване на фойерверки и други експлозии.

Патентованата технология с импулсен филтър ограничава звуците с високо налягане до безопасни нива. Така елиминира вероятността от дълготрайно увреждане на слуха.

Дори когато са налице внезапни силни пикове на звука, тапите ви позволяват да чувате гласа на приятелите си и вентилират ухото. Така не губите ориентацията и фокуса си - критично важни фактори по време на лов на дивеч.

Тапи за слухов комфорт

Serenity Choice™ Sleep

Създадени за по-дълбок сън и качествена почивка, шумоизолиращите тапи Serenity Choice™ Sleep намаляват шума от хъркането на партньора ви, шума от улицата или други дразнещи фактори.

Serenity Choice™ Plus Swim

Serenity Choice™ Plus Swim са тапи за плуване, които се изработват по поръчка спрямо индивидуалния размер на вашата ушна мида.
Предотвратяват навлизането на вода в ухото, като съществременно ви позволяват да чувате реч и разговори.

За разлика от останалите тапи за уши на пазара, Serenity Choice™ Plus Swim не блокират звуците на околната среда, а само течностите.

Serenity Choice™ Plus Fly

Serenity Choice™ Plus Fly са тапи, които се носят по време на дълги полети, които намаляват фоновия шум на борда на самолета до приятни нива.

Serenity Choice™

Serenity Choice™ са универсални антифони за уши, които намаляват фоновия шум и са предназначени за носене през целия ден. 

Не се изработват индивидуално, но се предлагат в 3 размера - S, M и L според размера на ушния канал.

Позволяват ви да се концентрирате и фокусирате на работното си място, без да причиняват дразнене.

Усъвършенстваната филтърна технология на Serenity Choice™ Comfort поддържа отворен притока на въздух към ухото и позволява да чувате разговорите на останалите.

При избора на слухови апарати е важно да се идентифицира нивото на слухова загуба. Препоръчително е да започнете с тест на слуха, което ще определи кои модели апарати са най-подходящи за Вас.В центрове за слуха Ototon всеки първи тест на слуха е безплатен. Можете да посетите нашите центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Пазарджик. Открийте най-близкия център до Вас в страницата за контакти и запазете час!