Специално за деца и бебета

Педиатрични кабинети за тест на слуха

Изследване на слуха при деца и бебета

Водени от принципите си да предоставяме качествени решения за слуха, създадохме първите в България специализирани педиатрични кабинети за слуха - Otokids. Нашите специалисти ще ви помогнат да изберете най-подходящото решение за детето ви, за да може то да се развива пълноценно.

Как протича теста?

Тестът на слуха при деца протича чрез използването на различни игрови методи, като аудиограма, тест за отоакустични емисии и тимпанограма. Специалистът измерва слуха на детето в различни честоти, проверявайки неговата реакция. Тестът е безболезнен и не предизвиква дискомфорт.

Защо е нужно да проверим слуха на детето си?

Слухът играе ключова роля в развитието на детето. Ранната диагностика на евентуални проблеми със слуха позволява навременна намеса и вземането на адекватни мерки. Така детето учи и се развива пълноценно.

Времетраене

Обичайно продължителността на теста е от 15 до 30 минути, като това основно зависи от концентрацията на детето. Специалисът се адаптира спрямо детето и неговото темпо, осигурявайки паузи, когато е необходимо. Тестът се прави под формата на игра.

*Препоръчително е детето да е напълно здраво и да няма хрема или кашлица, за да получите по-точни резултати от теста на слуха.

ВИДОВЕ ТЕСТ НА СЛУХА ПРИ ДЕЦА

иГРОВА АУДИОМЕТРИЯ

Игровата аудиометрия е като забавна игра, където децата правят различни дейности и трябва да реагират на разнообразни звуци. Специалистите наблюдават реакциите им към звуците от игрите, записват резултатите и анализират слуха.

скрининг на слуха

Това е бърз и безболезнен тест, който използва специални сензори, поставени в ухото, за да се провери реакцията му към различни звуци. Тестът измерва отговора на вътрешното ухо и може да помогне за установяване на евентуални слухови проблеми.

скрининг на средното ухо

Измерва функцията на барабанната мембрана и средното ухо. Извършва се чрез измерване на реакцията на ухото към промените на налягането в ушния канал. Тимпанограмата помага за идентифициране на проблеми като запушвания или проблеми със средното ухо.

Проверете слуха на детето си

Педиатрични кабинети

Нашите локации

София

Педиатричен кабинет за изследване на слуха за деца

Пловдив

Педиатричен кабинет за изследване на слуха за деца

Варна

Педиатричен кабинет за изследване на слуха за деца

Стара Загора

Педиатричен кабинет за изследване на слуха за деца

В центрове за слуха Ototon всеки първи тест на слуха за деца над 10 години е безплатен. Можете да посетите нашите центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Пазарджик. Открийте най-близкия център до Вас и запазете час!

Запази час за тест на слуха

0800 900 33