Невидими слухови апарати и техните алтернативи

Невидими слухови апарати и техните алтернативи

Външния вид е важен за повечето хора, затова при избора на слухови апарати те търсят малки и дискретни решения като невидимите/вътреушни слухови апарати.

безплатен тест на слуха

С тях можете да правите частична фина настройка на звука, посредтвом апликация за телефона ви, според личните ви предпочитания в определени звукови среди. С различните си функции те ви осигуряват удобство и подобряват ежедневието ви, а с незабележимия си дизайн, със сигурност няма да се тревожите от това дали околните ще забележат, че носите слухови апарати.

Вътреушните слухови апарати са предназначени за хора с лека до умерена загуба на слуха, както и за хора с много активно ежедневие, което предполага попадане в различни звукови ситуации. При закупуването им, е важно да проверите дали предлагат всички функции, от които се нуждаете, както и дали са прецизно калибрирани според индивидуалната анатомия на ухото ви.

Когато носите слухови апарати е важно те да са ви удобни. Лошо изработените слухови апарати могат да намалят качеството си на представяне, да раздразнят ушите ви и да доведат до допълнителна фрустрация. В тази връзка, невидимите слухови апарати са изключително удобни и се изработват по формата на ушите ви. Когато посетите вашият специалист по слухопротезиране, той ще ви помогне да изберете най-подходящият за вас вид слухови апарати. 

За кого не са подходящи невидимите слухови апарати?

Ако имате по-задълбочена загуба на слуха или изпитвате затруднение при поставянето на слуховия апарат, тогава невидимите/вътреушни слухови апарати не са правилният избор за вас, а трябва да се насочите към модерните програмируеми слухови апарати.

Какви са алтернативите на невидимите слухови апарати?

Ако невидимите слухови апарати не са подходящият избор за вас, няма нужда да се отчайвате. Има различни видове малки слухови апарати, които са стилни и почти незабележими. За хора с тежка загуба на слуха, задушните слухови апарати са по-доброто решение. Въпреки, че не предоставят дискретност, задушните слухови апарати предлагат повече функции и се справят успешно с по-задълбочена слухова загуба.

Ако желаете да изпробвате подходящия за вас вид слухови апарати, можете да си запазите час в най-близкия до вас център на Ототон.

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33