Плюсове и минуси на невидимите слухови апарати

Плюсове и минуси на невидимите слухови апарати

Търсите най-малките слухови апарати на света?

Разберете дали невидимите слухови апарати са подходящи за вас.

За хора, на които им предстои да носят слухови апарати за първи път, външния вид на апарата оказва голямо влияние върху това дали те ще решат да потърсят лечение за загубата на слуха си. Въпреки предимствата, които новата технология на слуховите апарати предлага, хората могат да бъдат много стеснителни, когато става въпрос за носенето на слухови апарати и да отлагат срещата с аудиолог, докато загубата им не се влоши.

За щастие, модерните слухови апарати предлагат дискретни решения за борба със загубата на слуха. Ако се притеснявате от носенето на видими слухови апарати и как това ще се отрази на външния ви вид, може да пробвате носенето на невидими слухови апарати.

Събирайки едни от най-новите технологии в миниатюрен слухов апарат, невидимите слухови апарати комбинират перфектна функционалност и изтънчен дизайн. Толкова са дискретни, че дори вие самите ще забравите, че ги носите – те ще подобрят чуването ви и ще останат незабележими за околните.

Какво представляват невидимите слухови апарати?

Изработени да бъдат незабележими, невидимите слухови апарати се поставят изцяло в ушния ви канал. Тъй като няма допълнителни компоненти на или около ухото ви, хората около вас няма да разберат, че носите слухови апарати.

Много хора си представят слуховите апарати като големи, грозни устройства, които могат да се видят от далече. Разбираемо, хората, на които се налага да носят слухови апарати за първи път се притесняват да поставят видимо устройство на ушите си. За жалост, много хора предпочитат да се примирят със загубата на лсуха, отколкото да носят слухов апарат, който се забелязва от околните. 

Подходящи ли са за вас невидимите слухови апарати?

Ако се притеснявате от носенето на видими слухови апарати, закупуването на невидими би ви се сторило като най-доброто решение. С уникални функции и незабележим дизайн, със сигурност няма да се тревожите от това дали околните ще забележат, че носите слухови апарати. 

Въпреки това, невидимите слухови апарати не са най-добрия избор за всеки от нас. Въпреки че, няма негативи в носенето на невидими слухови апарати, е важно да разберете дали невидимите слухови апарати предлагат всички функции, от които вие и вашата слухова загуба се нуждаете.

Вътреушните слухови апарати обикновено са подходящи за хора с лека до умерена загуба на слуха. Заради малкия си размер, те не са подходящи за хора с по-задълбочена загуба на слуха. В допълнение, малките слухови апарати са по-трудни за боравене. Когато сменяте батерията на невидимия си слухов апарат, например, колкото по-малко е устройство, толко по-сръчни и спокойни трябва да бъдете. Ако имате проблеми със зрението или кординацията, носенето на невидими слухови апарати може да не е най-доброто решение за вас.

Когато носите слухови апарати е важно те да са ви удобни. Лошо изработените слухови апарати могат не само да намалят качеството си на представяне, но и да раздразнят ушите ви и да доведат до допълнителна фрустрация. Въпреки че, невидимите слухови апарати са изключително удобни и се изработват по формата на ушите ви, те все пак могат да ви накарат да чувствате известен дискомфорт. Ако ушните ви канали са къси или тесни, например, вътреушният апарат може да не е най-подходящото решение. Когато посетите вашия специалист по слухопротезиране, може да пробвате различни решение за борба със загубата на слуха и да изберете най-подходящото.

Ако желаете да си направите тест на слуха и да изпробвате невидими слухови апарати, можете да си запазите час в най-близкия до вас център на Ототон.

Какви са алтернативите на невидимите слухови апарати?

Ако невидимите слухови апарати не са подходящия избор за вас, няма нужда да се отчайвате. Има голям обем от малки слухови апарати, които са стилни и почти незабележими. За хора с тежка загуба на слуха, задушните слухови апарати могат да бъдат по-добро решение за борбата със загуба на слуха.

Как можете да откриете правилния слухов апарат за вас?

Правилното избиране на слухов апарат е ключът към подобрение на чуването ви и засилване на увереността. С толкова много опции на пазара, от които да изберете е важно да потърсите съвета на аудиолог или специалист по слухопротезиране. Освен оценка на загубата на слуха ви и разбиране на слуховите ви нужди, те ще погрижат да изберете най-добрия слухов апарат за вас, който да предлага функциите, от които се нуждаете и стила, към който се стремите.

Когато става въпрос за функции, например, ще откриете, че невдимите слухови апарати не предлагат токова възможности, колкото задушните модели. Заради малкия им размер, няма достатъчно място, което да събере цялата технология на пазара. Също така, невидимите слухови апарати могат да имат малко по-кратък живот на батерията от задушните модели.

По същия начин, можете да откриете и разлики в начина, по който апарата прихваща звуковите вълни. Докато вътреушния слухов апарат е поставен изцяло в ушния канал, звукът се прихваща естествено, като преминава първо през тъпанчето, преди да се усили от апарата. Това означа, че нямате добавени насочващи се микрофони в апарата. Ако, заради загубата на слуха си, изпитвате затруднения в проследяването на разговори в шумна среда, насочващите микрофони могат да окажат голямо влияние върху подобряване на слуха ви.

В допълнение, задушните слухови апарати предлагат редица допълнителни функции като свързване с устройства с Bluetooth, приемане на обаждания, слушане на музика и др., по-добри технологии на чуване и презаредими модели.

Избиране на най-добрите слухови апарати за вас с Ототон.

Докато невидимите слухови апарати предлагат внушителен обем от функции, те могат да бъдат недостатъчни или неподходящи за вашата слухова загуба. Въпреки че, вътреушните слухови апарати също така предлагат дистанционно управление и възможност за терапия за тинитус, може да изпуснете много по-дълъг живот на батерията и свързаност с Bluetooth, които задушните модели предоставят.

Разбира се, всеки човек е различен и функциите, от които се нуждаете се менят според начина му на живот и степента на загуба на слуха. Ако дискретността е ваш първи приоритет, няма апарат, който да победи над невидимите модели. Алтернативно, ако искате да се сдобиете с най-новата технология и свързаност с всички устройства около вас, задушните модели са перфектния избор.

За да разберете кой модел отговаря на вашите нужди и степен на загуба на слуха, можете да се обърнете към нашите специалисти по слухопротезиране в най-близкия до вас център Ототон.

безплатен тест на слуха

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33