Марки слухови апарати по държави

Избор на правилната марка за слухови апарати

Не трябва да избираме слухови апарати, водени само от популярността на марката. Една марка може да е много популярна в чужбина, а в България да няма изградена мрежа.

Затова при избора на марка за слухови апарати трябва да си зададете следните въпроси:

  • Популярна ли е марката?
  • С колко офиса разполага?
  • Разполага ли със сервиз в България?
  • Качествено ли извършват настройките на апаратите?
  • Имат ли в наличност резервни части?
  • В какви срокове ремонтират апаратите?
  • Надеждни ли са устройствата и колко години издържат?
  • Какви са отзивите на потребителите в интернет?
  • От колко години фирмата оперира на българския пазар?

Такава фирма сме ние от Ototon - представител на швейцарската фирма PHONAK by Sonova Group

Швейцарски слухови апарати

Phonak

Phonak е един от водещите производители на слухови апарати в света. От 1947 година, швейцарският производител Phonak променя съдби и свързва хората със техните близки чрез високотехнологични слухови апарати. Технологията AutoSense OS на Phonak анализира околната среда и фоновия шум, като съчетава тази информация с множество алгоритми, за да предостави на притежателите ясен звук с по-добро качество. Phonak предлага Bluetooth технология, апарати с презареждаеми батерии, първият в света напълно невидим слухов апарат, работещ 24/7, както и линия от слухови апарати за деца.

Датски слухови апарати

Widex

Загубата на слух е сложно състояние. Всеки случай е индивидуален, всяко решение е уникално. Widex е датска марка и има над 60 години опит в бранша. Техният подход към иновациите е довел до изобретения като първият в света напълно цифров слухов апарат, както и патентованата технология за безжично свързване. Слуховите апарати не само помагат на хората да чуват по-добре, но и са удобни за носене. Widex се фокусира върху дизайна технологията на слуховите апарати, за да предложи естествено чуване.

Oticon

Oticon е производител на слухови апарати, базиран в Копенхаген, Дания. Тя е основана през 1904 г. от Ханс Демант, чиято съпруга имала проблеми със слуха. Вместо типичното корпоративно управление, Oticon се контролира от Фондацията Oticon - благотворителна организация, с мисия както да развива бизнеса, така и да помага на хората с нарушен слух. Oticon е основана върху съпричастност към хората и дълбоко разбиране за ролята, която слухът играе в живота им.

ReSound

GN ReSound е новатор в индустрията на слуховите апарати и е известен с изключителното качество на звука, отличния дизайн и смислените решения, които помагат на хората с нарушен слух да открият звуците отново. През 1992 марката пуска първите цифрови слухови апарати и първите безжични слухови апарати през 1996 година, позволявайки безжично свръзване с устройства като мобилни телефони, телевизори и музикални плейъри. През 2014 година ReSound представи първия слухов апарат, съвместим с iPhone, ReSound LiNX. ReSound се стреми да помогне на хората със слухова загуба да открият слуха отново.

Американски слухови апарати

Starkey

Основана през 1967 година, Starkey Hearing Technologies е американски производител на слухови апарати. В момента базирана в Минесота, Starkey се стреми да създаде гъвкаво и безпроблемно преживяване при слушане. Използвайки данни и изследвания, събрани от Института за изследване на Starkey, апаратите им предлагат достъпност, свързаност и дискретен дизайн, базиран на обратната връзка както на слухопротезисти, така и на потребители на слухови апарати.

Със създаването на Starkey Hearing Foundation, компанията е подарила над един милион слухови апарати по целия свят на хора с увреден слух в развиващите се страни, както и на военни ветерани.

Канадски слухови апарати

Unitron

Не всички разговори са еднакви, затова Unitron разработва новата си платформа North. На базата на здравите основи на доказаното качество на звука на Unitron, новата платформа North разширява границите на това, което е възможно при възпроизвеждането на естествен звук. По-голям динамичен обхват, чиста обработка на сигналите и тясно интегрирани алгоритми формират качеството на звука по начин, който е напълно уникален за Unitron.

Немски слухови апарати

Signia

Signia е производител на слухови апарати, притежаван от групата Sivantos. От март 2019 г., групата е част от WS Audiology, създадена чрез сливането на Sivantos и Widex. Обединението на Signia и Widex прави WS Audiology третата най-голяма компания за производство на слухови апарати в света. Съчетаната изследователска и развойна мощ на тези два опитни производители довежда до още по-новаторски технологии. Наскоро Signia представи нов модел слухов апарат наименуван Styletto. Styletto е следващата стъпка в дизайна на слуховите апарати, предоставяйки на носителите привлекателен модел слухов апарат, съчетан с иновативна технология за презареждане.

Rexton

Rexton е немски производител на слухови апарати, който съществува вече над 50 години. Основана през 1955 година, Rexton първоначално се нарича "Rexino" и произвежда части за слухови апарати. През 1960 година започват да произвеждат и слухови апарати.

Със седалище в Германия, Rexton има глобален обхват, с присъствие в над 80 страни. Едно от най-новите постижения на Rexton е техният платформа Signia Xperience, който използва изкуствен интелект, за да осигури персонализирано преживяване при слуха. Платформата анализира звуковата среда на потребителя и настройва слуховия апарат, предоставяйки оптимално качество на звука във всяка ситуация.

Австрийски слухови апарати

Hansaton

С повече от 100 центъра, Hansaton присъства национално в цяла Австрия и помага за подобряване на качеството на живот на хората с проблеми в слуха. Първият магазин на Hansaton е отворен през 1961 година. Оттогава компанията се развива стабилно и в момента е един от водещите доставчици на слухови апарати в Австрия.

Hansaton е част от групата Sonova от 2001 година и следователно може да разчита на световна бизнес мрежа. Основният бизнес на компанията включва професионални консултации за слуха, безплатни изслушвания, индивидуално настройване на слухови апарати и решения за защита на ушите. Освен това, Hansaton е специализирана в грижата за слуха на деца и консултирането по въпроси свързани с коклеарни импланти.

защо да изберете ototon?

При избора на слухови апарати е важно да се идентифицира нивото на слухова загуба и начина Ви на живот. Препоръчително е да започнете с тест на слуха, което ще определи кои модели апарати са най-подходящи за Вас.
 


В центрове за слуха Ototon всеки първи тест на слуха е безплатен. Можете да посетите нашите центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Пазарджик. Открийте най-близкия център до Вас и запазете час!

Запази час за проба на апарати

0800 900 33