Слухови апарати Phonak

Швейцарско качество и стил

Phonak - премиум бранд за слухови апарати

Phonak(Фонак) е лидер сред шестте водещи марки за слухови апарати в сегмента си.

Марката е част от швейцарския холдинг Sonova (собственик на Unitron, Advanced Bionics и Sennheiser).

Phonak предлага висок клас слухови апарати за всички типове слухова загуба - от напълно невидими модели до елегантни и мощни апарати.

НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ МОДЕЛИ

 • 2024: Phonak Terra
 • 2023: Phonak Naída Lumity, Phonak Slim
 • 2022: Phonak Audéo Lumity, Phonak Virto Paradise
 • 2021: Phonak Naída Paradise
 • 2020: Phonak Audéo Paradise, Phonak Naída M, Phonak Virto M
 • 2019: Phonak Bolero M
 • 2018: Phonak Audéo Marvel, Phonak Naída B
 • 2017: Phonak Bolero B, Phonak Virto B
 • 2016: Phonak Audéo B
 • 2015: Phonak Bolero V
 • 2014: Phonak Lyric 4, Phonak Lyric 3, Phonak Audéo V
 • 2013: Phonak Naída Q
 • 2012: Phonak Virto Q, Phonak Audéo Q, Phonak Bolero Q
 • 2009: Phonak Milo
Phonak Switzerland

Най-новите модели през 2024

Phonak Slim

Phonak Slim са най-новото допълнение към платформата Lumity. Те осигуряват повече пространство зад ушите и имат ергономична форма под ъгъл от 7 градуса. Прилягат по естествен начин спрямо формата на главата и са подходящи за носене с очила и маска.

Предлагат се в 4 цвята и са от тип BTE(задушни). Позволяват сдвояване с iPhone и Android смартфони чрез Bluetooth.

Разполагат с telecoil и най-новата операционна система AutoSense OS 5.0 - тя използва машинно обучение и идентифицира околната среда, за да елиминира фоновия шум.

Цена от 2600 лева

Phonak Audéo Lumity

Audéo Lumity, най-новият модел от Phonak, предлага изключително качество, презаредими батерии, Bluetooth свързаност, както и други високотехнологични функции, като AutoSense.

AutoSense функцията автоматично засича звуковата среда и се настройва според фоновия шум. Можете да гледате телевизия с Phonak TV Connector, без да нарушавате спокойствието на околните вкъщи.

С Bluetooth и тъчскрийн управлението можете да приемате или отхвърляте телефонни обаждания с едно докосване на слуховия ви апарат.

Водоустойчивият Audéo Lumity разполага с батерии, издържащи до 16 часа с едно зареждане, осем варианта за цвят и проследяване на активността ви в приложението myPhonak.

Цена от 2100 лева

Phonak Virto

Ако искате персонализирани слухови апарати, които остават незабележими за околните, Virto е подходящото решение за Вас. Най-малките версии на Virto са почти напълно невидими в ухото.

С богат набор от цветове, Virto се изработват индивидуално според размера на ухото ви за максимален комфорт. Серията е създадена, за да предостави чист и естествен звук, за да се насладите на чудесата на света. Speech Enhancer технологията помага за разбиране на тиха реч, когато говорещия се намира в шумна среда.

Virto се свързва със смартфони, телевизори и други устройства, за да се адаптира към активния ви начин на живот. Virto Titanium е трето поколение на първия слухов апарат в света, изработен от титаниева обвивка, 15 пъти по-здрава от акрила.

Цена от 1300 лева

Phonak Naída Paradise

Слуховите апарати Naída Paradise се предлагат в две версии:

Naída P-PR за слаба до средна загуба на слух и Naída P-UP за тежка и дълбока слухова загуба. И двете версии са налични в осем цвята.

Моделът Naída Paradise разполага с динамично филтриране на шума - функция, която позволява на потребителя да подтиска нивото на фоновия шум според личните си предпочитания.

Naída P-PR включва Tap Control и сензор за движение. Tap Control позволява на потребителите да приемат или отхвърлят телефонни обаждания, да активират гласови асистенти като Alexa или Siri и да управяляват телефонни разговори едно докосване на апарата.

Сензорът за движение автоматично настройва микрофона, за да се приспособи към звуковата среда, когато засече, че се движите.

Цена от 1900 лева

Phonak Audéo Paradise

Слуховите апарати Audéo Paradise са по-малки от Naída. Това са слухови апарати от типа RIC (Receiver-in-Canal), проектиран с ActiveVent Receiver - интелигентна технология, която използва AutoSense OS 4.0, за да се адаптира автоматично към слуховата среда.

Съвместим само със слуховите апарати Audéo Paradise, ActiveVent Receiver е микрофон с клапа, която се отваря и затваря автоматично в зависимост от нивата на околния шум, за да предостави по-добра яснота на звука.

Клапата се затваря в шумни среди, блокирайки шума, така че да чувате само говорещия, и се отваря в по-тихи среди, за да позволи повече звук да достигне до вас.

Audéo Paradise се предлага в осем цвята и е съвместим с приложението myPhonak за свързване към смартфони, телевизори и други устройства.

Цена от 1900 лева

Phonak Sky Lumity

Децата прекарват почти 90% от учебния си ден в шумна среда. Слуховите апарати Sky Lumity са създадени специално за деца, с цел разбиране на говор в шумна среда и множество говорещи едновременно. Sky Lumity са проектирани така, че децата могат лесно да чуват съучениците си.

Когато се използват с аксесоари Roger, децата имат 34% по-добро разбиране на речта. Тези аксесоари предава речта директно към слуховите апарати и помага за преодоляване на разстоянието и шума.

Sky Lumity работят с приложението myPhonak Junior, единственото в индустрията детско приложение. Родителите също могат да използват приложението, за да следят времето, в което се носят слуховите апарати.

Цена от 2100 лева

Най-популярната серия на Phonak

Lumity

Новата линия слухови апарати Lumity е безспорно най-добрата, лансирана от Phonak досега!

Bluetooth свързаност, безжично свързване към аксесоари Roger, ново поколение батерии със зарядно, подтискане на фонов шум, водоустойчивост... Всичко това прави Lumity серията с най-много функционалности и екстри, създавана някога от Phonak.

Ключови предимства на платформата Lumity

Bluetooth сдвояване

Възможност за свързване с iPhone, iPad, MacOS, Android, Windows и всяко друго устройство с Bluetooth. Може да се свърже с до 8 устройства с Bluetooth и да провежда разговори едновременно с две от тях.

Нов сензорен корпус

С двойно докосване на слуховите апарати можете да приемете/откажете входящ разговор, да се свържете с bluetooth и да управлявате гласови асистенти като Siri, Alexa и Google Assistant

Сензор за движение

Нов усъвършенстван акселерометър разпознава движенията и позицията ви. Автоматично настройва микрофоните и подтиска фоновия шум

Разбиране на тиха реч

StereoZoom 2.0 и SpeechSensor - новите функции, представени в платформата Lumity, предоставят по-ясно разбиране на тих говор при наличие на фонов шум

Handsfree разговори

Лесно извършване на хендсфри телефонни разговори от смартфони при шофиране, чрез Bluetooth и VOIP услуги като Skype

PRISM Чип за чист звук

Новият чип предлага двойно повече капацитет за обработка на данни и подобрена Bluetooth връзка

Подтискане на шума

Dynamic Noise Cancellation е автоматизирана система за пространствено подтискане на шум, която работи в комбинация със система от микрофони с насочена beamformer технология

Изкуствен интелект

Операционната система AutoSense OS™ 5.0 на Phonak, разработена с изкуствен интелект (AI), ви помага да чувате по-добре в ситуации с фонов шум

УстойчивИ на влага и вода

Както при повечето слухови апарати на Phonak в наши дни, слуховите апарати Lumity имат рейтинг на водозащита от IP68 - най-високият възможен за слухов апарат

Настройване от вкъщи

Слуховите апарати Lumity могат да бъдат настроени от разстояние през интернет. Вече няма нужда да посещавате център за слуха

Презаредима батерия

Lumity предлага цял ден използване на слуховите апарати след едно зареждане на литиево-йонните батерии

Свързване към телевизор

Lumity може да се свързва директно към телевизори с Bluetooth, а за по-стари телевизори може да предава звук чрез аксесоара Phonak TV Connector

защо да изберете ototon?

При избора на швейцарски слухови апарати е важно да се идентифицира нивото на слухова загуба и начина Ви на живот. Препоръчително е да започнете с тест на слуха, което ще определи кои модели апарати са най-подходящи за Вас.
 


В центрове за слуха Ototon всеки първи тест на слуха е безплатен. Можете да посетите нашите центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Пазарджик. Открийте най-близкия център до Вас и запазете час!

Запази час за посещение

0800 900 33