Какво представляват кохлеарните импланти?

Какво представляват кохлеарните импланти?

Ние от Ототон поставяме клиентите на първо място. Нашата основна мисия е да осигурим по-добро чуване за всички тях, като предлагаме решения за всички степени слухова загуба.

В случаите, когато слуховите апарати вече не помагат, имаме ново решение – кохлеарна имплантна система /КИС/.

Тя помага не само на хората с тежка до дълбока слухова загуба да чуват отново, но и на тези, които никога не са могли да чуват.

Ние се гордеем с това, че можем да ви предоставим най-съвременните технологии, които ви дават възможност да чувате по-добре, а именно кохлеарните имплантни системи на Advanced Bionics.

Кои са Advanced Bionics?

Със седалище в Швейцария, производствени съоръжения близо до Лос Анджелис, Калифорния и офиси по цял свят, Advanced Bionics е световен лидер в разработването на съвременни системи за кохлеарни импланти.

Компанията е основана през 1993г. като до момента има над 400 патента и е световно признат технологичен лидер на кохлеарни имплантанти.

През 2009г. Advanced Bionics се придобива от Sonova Holding AG, което дава възможност за партньорство с Phonak, водещ производител на слухови апарати. Тяхното сътрудничество в крайна сметка довежда до предлагане на решения за двустранно чуване: кохлеарни импланти и слухови апарати, които работят заедно.

През 2013г. се въвежда Naïda CI Q70 ™ Sound Processor, първата система CI, която дава на процесорите във всяко ухо уникалната способност да общуват помежду си автоматично в реално време.

През 2016 и 2017г се въвежда слухово решение за бимодално чуване с  Naida от Advanced Bionics и Phonak, както и се въвежда решението CROS на Naïda Link - първата и единствена безжична система CROS, достъпна за потребители на CI.

Може да прочетете още за историята на Advanced Bionics тук: https://www.advancedbionics.com/com/en/home/about-us/history.html

Не сте сами

Над 5% от населението на света (приблизително 360 милиона души) са засегнати от слуховата загуба. За щастие живеем във време, в което можем да продължим да водим нормален, пълноценен живот, благодарение на напредналите технологии.

Много от хората с тежка до дълбока слухова загуба продължават да имат успешен живот благодарение на най-новите технологии на Advaced Bionics. С над 20 годишен опит, ние сме сигурни, че работи, защото виждаме невероятните резултати всеки ден.

С Advanced Bionics можете да живеете прекрасен живот. Ако слуховите апарати не помагат, а искате да чувате по-добре, отколкото чувате сега, то Вие се намирате на точното място. Направете тези бързи тестове, за да разберете дали кохлеарните импланти са подходящото решение за Вас.

Кохлеарният имплант НЕ е слухов апарат

Докато слуховите апарати усилват звука, кохлеарните имплантанти заобикалят повредената част на ухото и използват електрическо стимулиране, за да Ви позволят да чувате. Това е единствената технология, способна да възстанови функционално едно от петте сетива, използвайки усъвършенствана система от микрофони и звукови процесори. Също така за разлика от слуховите апарати, които често не са покрити от застраховка, кохлеарните импланти са покрити от повечето застрахователни полици.
Научете повече >> 

Кохлеарните импланти са решениe за цял живот

Не е мозъчна операция, а рутинна амбулаторна хирургическа процедура, при която се прави малък разрез зад ухото, за да се постави имплантатът. Вероятно ще можете да се приберете у дома още същия ден.

Подходящи са за всяка възраст

Кохлеарните импланти могат да се използват от хора на всички възрасти.  Разберете дали сте кохлеарните импланти са подходящо слухово решение за вас или Вашето дете ТУК

Ако изберете да продължите по пътя към по-добро чуване с нас, нашите специалисти са готови да отговорят на всички Ваши въпроси. Можете да се свържете с нас по няколко начина:

Наясно сме, че всяка ситуация е уникална и всеки кандидат има различни цели и страхове. Нашите висококвалифицирани специалисти ще Ви дадат само най-доброто за Вас и Вашите близки. Краткият разговор може да Ви насочи към решението, което е подходящо за Вашия начин на живот.

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33