Как да изберем добър слухопротезист?

Как да изберем добър слухопротезист?

Намирането на добър слухопротезист е особено важен момент в правилната грижата за слуха. Научете с какво се занимават слухопротезистите и как те могат да ви помогнат в избирането и правилната употреба на слухов апарат. 

С какво се занимава слухопротезиста? 

Най-общо казано слухопротезистът е специалистът, който се занимава с всичко свързано с вашия слухов апарат. След посещение при аудиолог или отоларинголог, следващата важна среща е тази със слухопротезиста. 

Неговата задача е да ви консултира относно различните видове слухови апарати, с което да ви помогне в избора на най-подходящия за вас. Ако искате индивидуално изработен апарат, то слухопротезиста прави отливка на ушния ви канал, по която да бъде изработено устройството. 

След избора на слухов апарат, слухопротезистът следва да го настрои по оптимален начин. Обикновено това се извършва с помощта на компютър въз основа резултатите от направена аудиограма. Предвид се взимат също и личните предпочитания на пациента. 

Освен настройките на слуховия апарат, слухопротезиста има задължението и да ви обучи как да използвате устройството. По този начин вие се научвате как да работите оптимално добре със слуховия си апарат в различни обстановки. 

Как да изберем добър слухопротезист?

Закупуването на добър слухов апарат не е достатъчно само по себе си. Важно е да откриете и специалист, който правилно да го настрои спрямо личните ви нужди. 

Критериите за избор на добър слухопротезист могат да са различни за всеки човек. Въпреки това знанията и индивидуалния подход на специалиста могат значително да повлияят на опита ви с новото ви устройство. 

Добре е да се фокусирате върху следните характеристики при избора на слухопротезист: 

Професионализъм

Професионализмът е от ключово значение при избора на слухопротезист. Препоръките на опитен специалист могат да направят цялостното ви преживяване много по-лесно и приятно, особено ако се сблъсквате с това за първи път. 

В Ototon работим с професионалисти водени от общата цел да помагат на хората при намирането на подходящи решения за слуха им. Освен това нашите специалисти регулярно усъвършенстват знанията и уменията си благодарение на вътрешнофирмената ни академия. 

Ефективна комуникация

Изберете слухопротезист, който не само притежава необходимите квалификации и лицензи, но и достатъчно добри комуникативни умения. Избраният от вас специалист трябва да може да обяснява разбираемо, с което лесно да ви консултира при избора на слухов апарат и използването му след това.

Сложната терминология и излишна информация често могат да объркат пациентите. Затова е важно да изберете слухопротезист, който може да ви информира ефективно, както и да отговори на всичките ви въпроси. 

Технологични умения

Препоръчително е да потърсите специалист, който е в крак с последните тенденции при слуховите апарати. Истинският експерт умее да се адаптира спрямо модерните иновативни технологии. Така ще може да се възползвате от най-съвременните и най-добрите решения за слуха предлагани на пазара. 

В Ototon голяма част от това, което правим се основава на качество и ефективност. Високотехнологичните продукти, с които работим ни дават възможност да предложим най-новите технологии на клиентите си без компромис. 

Подход към клиента

Добрият слухопротезист полага извънредни грижи за клиента. Извън комуникативните си умения, специалистът трябва да умее активно да изслушва опасенията на клиента. Съпричастният подход от страна на слухопротезиста пък насърчава изграждането на доверие между него и клиента. 

Клиентите са винаги на първо място за специалистите работещи в Ototon. Нашите професионалисти подхождат с грижа и разбиране към нуждите на всеки клиент, старейки се той да остане доволен. 

Как да изберем подходящ слухов апарат? 

Ако обмисляте закупуването на слухов апарат, то най-добре е да се доверите на специалист, който да ви помогне при избора. В Ototon разполагаме с богата гама от иновативни решения за слуха. 

В нашите модерно оборудвани центрове на теритоята на страната, ще намерите всичко необходимо при избора на подходящ слухов апарат. От диагностика на слуха, до индивидуална консултация и слухопротезиране, в Ototon ще се погрижим за всеки един аспект от грижата за вашия слух.    

безплатен тест на слуха

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33