Технологиите в слуховите апарати през 2024

Технологиите в слуховите апарати през 2024

Съвременните слухови апарати са невидими, удобни и умни

Технологиите на слуховите апарати се развиват и променя непрекъснато на базата на постоянни изследвания и иновации. Различни са методи на изработка, материалите, използвани за изработка са все по-здрави и леки, батериите им по-издръжливи, но софтуерните промени при слуховите апарати са истинска революция. Всички тези иновации гарантират, че хората със загуба на слуха могат да се възползват максимално от новите технологии при слуховите ситуации, всеки ден, във всяка ситуация.

Какво е новото в слуховите технологии?

Слуховите апарати изминаха дълъг път, откакто първите модели задушни модели са разработени през 60-те и 70-те години. Всъщност може би си спомняте как изглеждаха някои от тези устройства: големи, обемни, бежови и много забележими. Те бяха неудобни за носене и усилваха всички звуци около Вас, което често бе много дразнещо. Сега през 2024 г. - слуховите апарати изглеждат по-скоро като от филм за Джеймс Бонд, отколкото големите медицински устройства, които бабите и дядовците Ви са носили.

Досадното пищене и големи размери са в историята на слуховите апарати. Днес слуховите апарати са по-умни от всякога, използват адаптивни операционни системи, приспособяват се към слуховите ситуации, за да осигурят на ползвателите си оптимално чуване. Освен това те се свързват с приложения за smart телефони за дистанционна настройка и управление.

Основното предимство на свързаността със смартфони е възможността да се регулира силата на звука, баса и високите честоти. Освен това можете дискретно да променяте настройките и сами да правите корекции - без никой да забележи, т.е приложението Ви служи като дистанционно управление за Вашите слухови апарати.

Слуховите апарати се променят според изискванията на потребителите

Слуховите апарати стават все по-прецизни в задоволяването на слуховите нужди в различни среди. Ако допреди говоренето по телефон, участието в срещи с много хора и воденето на разговори в ресторанти или по време на пътуване, бяха сред ситуациите, с които слуховите апарати трудно се справяха, то днес слуховите апарати:

  • осъществяват директна връзка помежду си (при носене на два слухови апарата)
  • автоматично превключват в различни режими
  • активират и деактивират функции (напр. функция за намаляване на шума, която изчиства речта).

…. и така задоволяват изискванията на ползвателите си.

слухови апарати с нови технологии

Слуховите апарати и 3D технологиите

Слуховите апарати през 2024 г. са неразличими на вид от умни слушалки, а за направата на индивидуално изработени слухови апарати се използват 3D принтери. Това осигурява максимален комфорт, тъй като слуховите апарати се изработват спрямо ушния канал на ползвателя им. Прецизната изработка позволява да се изработват слухови апарати, които са напълно незабележими и на практика невидими отвън. Да, невидимите слухови апарати са факт, като и титаниеви слухови апарати.

Супер бързо зареждане

Презаредимите слухови апарати осигуряват цял ден чуване с 2-часово зареждане. Ако бързате, можете да разчитате на кратко 15-минутно зареждане, което осигурява до 3 часа пълна производителност. Плюс това, те се предлагат с лесни за използване опции за интелигентно зареждане, за да зареждате където и да сте, без да се притеснявате, че нямате батерия.
Bluetooth слухови апарати

В свят на смартфони и преносими електронни устройства не е изненада, че много от днешните цифрови слухови апарати са оборудвани с Bluetooth технология. Безжичната комуникация между слуховият апарат и смартфон, таблет, музикален плейър или телевизия, вече е факт. Това подобрява качеството на звука при телефонно обаждане или при гледане на телевизия, заради дирекният стрийминг към слуховите апарати. Тази свързаност означава също, че можете да приемате разговори и чрез слуховите апарати.

Във високите класове на доказалите се марки, производители на слухови апарати, има продукти, които предават директно сигнала от iOS, Android или почти всяко друго аудио устройство с Bluetooth. Микропроцесорните им чипове изпълняват едновременно пет безжични протокола, включително Bluetooth Classic, Bluetooth LE, технологията Binaural VoiceStream, технологията AirStream и Roger за свързаност с безжични аксесоари, които подобряват чуването от го-голяма дистанция.

Това са малки устройства много на брой микрофони. С такова устройства можете дори да контролирате посоката в която слуша.

По-елегантен дизайн

Слуховите апарати изразяват стил. Те са моден аксесоар и практична джаджа, която Ви позволява да общувате пълноценно. “Готин слухов апарат” не оксиморон, а стигмата, че слуховите апарати за грозни и е срамно да ги носиш бива развивана благодарение на технологии през 2024г.
Всичко, което трябва да знаете, е, че са достатъчно интелигентни да адаптират звука в движение в зависимост от заобикалящата Ви среда.
Изборът на правилен слухов апарат спрямо слуховата загуба и начинът на живот е от съществено значение. Десетилетията опит на доказалите се със времето производители на слухови апарати днес дават ясен и естествен звук, свобода, гъвкавост и увереност на потребителите.

безплатен тест на слуха

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33