Не чакайте прекалено дълго!

Не чакайте прекалено дълго!

За разлика от диоптричните очила, които са едни от най-модерните аксесоари в днешно време, много хора все още смятат, че носенето на слухови апарати е само за пенсионери, и се притесняват от това как биха ги приемали хората около тях. 

Последствията, породени от страха за носене на слухови апарати, могат да бъдат сериозни. Много са хората, със слухова загуба, отлагащи да проверят слуха си, като за някои от тях става дори твърде късно. 

Проблемът

Проучванията сочат, че хората, страдащи от слухова загуба, обикновено чакат до 10 години, докато предприемат първата стъпка, а именно тест на слуха. Тези години на чакане могат да окажат огромно влияние върху живота на човек след това. 

Последствията

Изследванията сочат, че мозъкът "се отучва" от определени звуци след около 7 години. В случай, че тези звуци бъдат отново доловими с помощта на слухови апарати, мозъкът не е способен да ги различи правилно и те често биват възприети като твърде шумни или неприятни. Такива звуци могат да бъдат дори безобидни неща като шума на листата или гласовете на съседите. 

Не чакайте

Слухът се губи почти винаги постепенно. Ако страдате от слухова загуба, с течение на времето привиквате към нея и не след дълго дори не я забелязвате. Събуждайки се един ден обаче осъзнавате, че вече не можете да следите дори ежедневните си разговори. 

За да не попаднете в тази група хора, не отлагайте посещението при Специалист слухови апарати в Център за слуха Ototon и запазете своя час за безплатен тест на слуха още сега!

безплатен тест на слуха

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33