Не чакайте прекалено дълго!

Не чакайте прекалено дълго!

За разлика от диоптричните очила, които са едни от най-модерните аксесоари в днешно време, много хора все още смятат, че носенето на слухови апарати е само за пенсионери, и се притесняват от това как биха ги приемали хората около тях. 

Последствията, породени от страха за носене на слухови апарати, могат да бъдат сериозни. Много са хората, със слухова загуба, отлагащи да проверят слуха си, като за някои от тях става дори твърде късно. 

Проблемът

Проучванията сочат, че хората, страдащи от слухова загуба, обикновено чакат до 10 години, докато предприемат първата стъпка, а именно тест на слуха. Тези години на чакане могат да окажат огромно влияние върху живота на човек след това. 

Последствията

Изследванията сочат, че мозъкът "се отучва" от определени звуци след около 7 години. В случай, че тези звуци бъдат отново доловими с помощта на слухови апарати, мозъкът не е способен да ги различи правилно и те често биват възприети като твърде шумни или неприятни. Такива звуци могат да бъдат дори безобидни неща като шума на листата или гласовете на съседите. 

Не чакайте

Слухът се губи почти винаги постепенно. Ако страдате от слухова загуба, с течение на времето привиквате към нея и не след дълго дори не я забелязвате. Събуждайки се един ден обаче осъзнавате, че вече не можете да следите дори ежедневните си разговори. 

За да не попаднете в тази група хора, не отлагайте посещението при Специалист слухови апарати в Център за слуха Ototon и запазете своя час за безплатен тест на слуха още сега!

безплатен тест на слуха

Какво е тест на слуха? | Разчитане на Аудиограма

Какво е тест на слуха? | Разчитане на Аудиограма

В тази статия ще откриете какво е аудиограмата при тест на слуха, как се прави и как се разчита от специалист. Вижте различните видове слухова загуба и как тя влияе на живота ви
Прочети още
Признаци за намален слух при децата

Признаци за намален слух при децата

Препоръчително е в ранна и детска възраст да следим развитието на слуха на детето. Освен задължителните изследвания, които се правят след раждането, трябва да сме запознати и с различните признаци на слухова загуба при малчуганите. В тази статия ще намерите информация как се развива слухът на бебето и за какво да следите.
Прочети още
Първи признаци за намален слух и хипакузис

Първи признаци за намален слух и хипакузис

Имате ли съмнения, че имате загуба на слуха? В тази статия ще намерите първите признаци за загуба на слуха, на какво да обърнете внимание и дали имате нужда от тест на слуха.
Прочети още
Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33