Слухова загуба при децата | Цялостни решения от Ototon

Слухова загуба при децата | Цялостни решения от Ototon

Педиатрични специалисти

Да помогнем на вашето дете да чува, говори и да се интегрира

Център за слуха Ototon е педиатричен център, сертифициран от Phonak *, и е специализиран в коригиране на слуховата загуба при деца. Нашите специалисти притежават необходимата квалификация и опит в областта и ще ви помогнат да намерите най-доброто решение за вашето дете. Ние осигуряваме детски слухови апарати Phonak за всяка възрастова група – от бебета до тийнейджъри.

Нашите услуги

Ние сме тук, за да ви помогнем и да подкрепим вас и вашето дете с всичко, свързано с неговото чуване. А

ко имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас или да посетите Център за слуха Ototon. Нашите услуги включват:

  • обща консултация за чуването при децата;
  • тестове на слуха със съвременна апаратура, специално за деца;
  • избор на слухови апарати и аксесоари;
  • практически съвети за общуване;
  • насоки за образователна и финансова помощ;
  • редовно наблюдение на слуха на детето и на неговите слухови апарати.

* Phonak е водещ швейцарски производител на слухови апарати и на безжични комуникационни решения.

Педиатрични кабинети

Ототон е единствената верига в България, предлагаща слухови апарати, която разполага със специализирани педиатрични кабинети. Децата - от най-ранна възраст до тийнейджъри, са наш приоритет, защото работата с тях ни вдъхновява и мотивира да предоставяме висококачествено обслужване. Тъй като децата имат по-различни нужди и възможности от възрастните, сме създали два педиатрични кабинета за работа с тях в София и Варна. Педиатричните ни кабинети разполагат с целия набор от необходима апаратура, за да бъде обследван слухът на детето цялостно, както и да бъдат направени пълни измервания на слуха, при необходимост от слухопротезиране, а именно:

1. Аудиометри, които имат възможност да измерват слуха при деца от:

  • от 9м.-до 2-3г. - определяме прага на чуване чрез т. нар. визуална стимулация VRA/Visual Reinforcement Audiometry/, при която стимулираме детето да даде отговор на звук, чрез пускане на визуален стимул;
  • от 2-3г.-4-5г. - чрез CPA/Conditioned Play Audiometry/ или чрез визуална стимулация на получен от детето отговор;
  • от 4-5г.-6-7г – чрез игрова аудиометрия, при която отчитаме реакция на звук под формата на игра с различни играчки;
  • Аудиометрия в свободно звуково поле- FF/Free Field/, с която да бъдат оценени слуховите възможности на детето с поставени слухови апарати или кохлеарни импланти;

2. Тимпанометър с възможност за измерване на акустичен рефлекс;

3. Апаратура за REM /Real Ear Measurment/ - позволява да се направят по-точни и прецизни измервания на ухото с и без слухови апарати, което за момента е най-надеждният и ефективен метод за оценка на ползата от усилването на слуховите апарати;

Решения за деца

От новородено, което е съвсем скоро диагностицирано, до тийнейджър, който активно използва новите технологии - Phonak разбира нуждите на всяко дете и предоставя технология, осигуряваща оптимално чуване. Специализираната продуктова серия, създадена за деца - Phonak Sky, е подходяща за почти всяка степен на слухова загуба, за различни комуникационни нужди и индивидуални предпочитания.

Тя е създадена, за да удовлетворява детския коп- неж за забавление и опознаване на света. Устойчивостта на вода, пот и прах, прави Phonak Sky идеалния спътник на детето в различни занимания и игри, като му позволява да изразява своята индивидуалност, благодарение на богатата гама от цветове.

Много ежедневни ситуации могат да се окажат предизвикателни, така че, понякога, дори и най-модерните слухови апарати се нуждаят от помощ. С безжичните аксесоари Roger, децата могат да комуникират по-лесно и да са свързани директно със съвременни технологии, като например - мобилни телефони, всякакви Bluetooth устройства, музикални плеъри и телевизори.

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33