Блог за слуховата загуба / Стилно

Слухови апарати, които се поставят в ухото

Слухови апарати, които се поставят в ухото

Слуховите апарати, които се поставят в ухото (ITE), включват всички слухови апарати, които се носят изцяло в ухото (а не зад него), включително в канала (ITC), изцяло в канала (CIC) и невидими в канала (IIC).

Вградените в ухото слухови апарати са толкова малки, че не могат да се видят от външната страна на ухото. Вместо това те се вписват добре в ушния канал и често са пригодени към индивидуалните Ви слухови изисквания и/или формата на ухото. Незабележими и леки, вероятно ще забравите, че носите слухови апарати!

Предимства на слуховите апарати, които се поставят в ухото

 • Удобство
 • Изисквайки по-малко енергия за сравнима мощност, невидимите слухови апарати също така намаляват отзвука при използване на телефони.

 • Комфорт
 • По-малко вътрешни вибрации с по-къс отпечатък за целодневен комфорт.

 • Естествено качество на звука
 • Липсата на проводници и тръбички при правилно разположение може да осигури фантастично естествено качество на звука.

  Селекция от нашите невидими слухови апарати

  Phonak Virto Titanium

  Поколение дискретни индивидуални слухови апарати, изработени от титан.

  Phonak Virto M

  Всичко, от което имате нужда, съчетано в една чудесна технология.

  Audionova DX

  AudioNova DX е създаден с оглед на ежедневните Ви нужди.

   

  Видове слухови апарати, които се поставят в ухото

  Вътреушни (ITE)

  Корпусът на този слухов апарат изцяло запълва ухото. Предимствата му включват по-дълъг живот на батерията, наличие на захранваща версия за тежка загуба на слуха и подобрена работа.

  Вътреушните (ITE) слухови апарати са добър вариант, ако искате лесно да боравите с устройството. Традиционният ITE слухов апарат се предлага в различни размери и обикновено се поставя изцяло в ухото или ушния канал. Тези видове слухови апарати могат да поберат много електронни функции в един-единствен корпус. 

  Всички компоненти са разположени във вътрешността на малкия корпус. Силата на звука може да се регулира, а програмите могат да се избират с помощта на дистанционно управление. Много модели могат да бъдат свързани безжично към електронни устройства, като мобилни телефони и телевизори (необходими са допълнителни аксесоари).

  Обобщение

  • По-дискретни от вариантите на слухови апарати, които се поставят зад ухото
  • Удобни за хора, които носят очила
  • По-удобни за носене от други модели ITE

  Вътрешноканални (ITC)


   Това е малък и дискретен модел. Както подсказва името, корпусът на слуховия апарат се поставя в ушния канал, като по този начин запълва само половината от ухото.

   Те са малко по-големи и се простират малко по-навън от слуховите апарати, които са поставени изцяло в канала (CIC). Въпреки това, поради малко по-големия си размер, вътреканалните (ITC) слухови апарати могат да поберат повече функции от CIC. Подобно на CIC и ITE, ITC слуховите апарати са пригодени за Вашето ухо. Носещите ги могат да избират измежду различни корпуси с телесен цвят, което ги прави трудно забележими.

   Обобщение

   • По-дискретни от ITE
   • Намаляват отзвука поради разположението
   • Безжична свързаност с допълнителни аксесоари

   Изцяло в канала (CIC)

   Апаратите изцяло в канала (CIC) предлагат максимална дискретност и обикновено имат найлонова нишка, която подпомага изваждането от ухото.

   Изцяло поставените в ушния канал (CIC) слухови апарати са идеални, ако водите активен начин на живот - или ако искате слухов апарат, който е почти невидим за околните. Апаратите CIC се поставят директно в ушния канал, но поради по-малкия си размер те може да не разполагат с толкова много усъвършенствани функции, колкото други, по-големи модели. 

   Тези еднокомпонентни слухови апарати са индивидуално оформени според ушния Ви канал. Малък високоговорител лежи на гърба на апарата, докато микрофонът и капачето за батерията са на лицевата му страна. 

   Обобщение

   • Много дискретен и лек
   • Индивидуално прилягане към ухото и ушния канал
   • Поради малкия си размер функциите му могат да бъдат ограничени

    

   Невидими в канала (IIC)

   Тази подгрупа на CIC устройствата са слухови апарати, които се носят дълбоко в ушния канал и често са напълно невидими. Титанът на Phonak е пример за IIC слухов апарат.

   IIC се поставят директно в ушния канал и могат лесно да се извадят с найлонова връвчица. Тези слухови апарати са добър избор, ако водите умерено до силно активен начин на живот - или ако не искате слуховите Ви апарати да са видими за околните. Въпреки че са популярни сред ползвателите на слухови апарати, IIC може да не са най-добрият избор за потребители с по-тежка или дълбока загуба на слуха, тъй като тези модели устройства не осигуряват същата мощност, както други, по-големи видове.

   Обобщение

   • Най-малко забележимият слухов апарат
   • Формата може да бъде 3D отпечатана с титан, което я прави лека и издръжлива
   • Поради размера си (като CIC) функциите му могат да бъдат ограничени
   Прочети още
   Най-новите невидими модели слухови апарати - Phonak Virto

   Най-новите невидими модели слухови апарати - Phonak Virto

   Светът на слуховите апарати се развива и променя постоянно. Новите Virto Black разчупват стигмата за външния вид на апаратите и предлагат на потребителя едно ново високотехнологично изживяване. Научете повече за новите революционни решения тук.
   Прочети още