Блог за слуховата загуба / Решения

Слухови апарати, които се поставят в ухото

Слухови апарати, които се поставят в ухото

Слуховите апарати, които се поставят в ухото (ITE), включват всички слухови апарати, които се носят изцяло в ухото (а не зад него), включително в канала (ITC), изцяло в канала (CIC) и невидими в канала (IIC).

Вградените в ухото слухови апарати са толкова малки, че не могат да се видят от външната страна на ухото. Вместо това те се вписват добре в ушния канал и често са пригодени към индивидуалните Ви слухови изисквания и/или формата на ухото. Незабележими и леки, вероятно ще забравите, че носите слухови апарати!

Предимства на слуховите апарати, които се поставят в ухото

 • Удобство
 • Изисквайки по-малко енергия за сравнима мощност, невидимите слухови апарати също така намаляват отзвука при използване на телефони.

 • Комфорт
 • По-малко вътрешни вибрации с по-къс отпечатък за целодневен комфорт.

 • Естествено качество на звука
 • Липсата на проводници и тръбички при правилно разположение може да осигури фантастично естествено качество на звука.

  Селекция от нашите невидими слухови апарати

  Phonak Virto Titanium

  Поколение дискретни индивидуални слухови апарати, изработени от титан.

  Phonak Virto M

  Всичко, от което имате нужда, съчетано в една чудесна технология.

  Audionova DX

  AudioNova DX е създаден с оглед на ежедневните Ви нужди.

   

  Видове слухови апарати, които се поставят в ухото

  Вътреушни (ITE)

  Корпусът на този слухов апарат изцяло запълва ухото. Предимствата му включват по-дълъг живот на батерията, наличие на захранваща версия за тежка загуба на слуха и подобрена работа.

  Вътреушните (ITE) слухови апарати са добър вариант, ако искате лесно да боравите с устройството. Традиционният ITE слухов апарат се предлага в различни размери и обикновено се поставя изцяло в ухото или ушния канал. Тези видове слухови апарати могат да поберат много електронни функции в един-единствен корпус. 

  Всички компоненти са разположени във вътрешността на малкия корпус. Силата на звука може да се регулира, а програмите могат да се избират с помощта на дистанционно управление. Много модели могат да бъдат свързани безжично към електронни устройства, като мобилни телефони и телевизори (необходими са допълнителни аксесоари).

  Обобщение

  • По-дискретни от вариантите на слухови апарати, които се поставят зад ухото
  • Удобни за хора, които носят очила
  • По-удобни за носене от други модели ITE

  Вътрешноканални (ITC)


   Това е малък и дискретен модел. Както подсказва името, корпусът на слуховия апарат се поставя в ушния канал, като по този начин запълва само половината от ухото.

   Те са малко по-големи и се простират малко по-навън от слуховите апарати, които са поставени изцяло в канала (CIC). Въпреки това, поради малко по-големия си размер, вътреканалните (ITC) слухови апарати могат да поберат повече функции от CIC. Подобно на CIC и ITE, ITC слуховите апарати са пригодени за Вашето ухо. Носещите ги могат да избират измежду различни корпуси с телесен цвят, което ги прави трудно забележими.

   Обобщение

   • По-дискретни от ITE
   • Намаляват отзвука поради разположението
   • Безжична свързаност с допълнителни аксесоари

   Изцяло в канала (CIC)

   Апаратите изцяло в канала (CIC) предлагат максимална дискретност и обикновено имат найлонова нишка, която подпомага изваждането от ухото.

   Изцяло поставените в ушния канал (CIC) слухови апарати са идеални, ако водите активен начин на живот - или ако искате слухов апарат, който е почти невидим за околните. Апаратите CIC се поставят директно в ушния канал, но поради по-малкия си размер те може да не разполагат с толкова много усъвършенствани функции, колкото други, по-големи модели. 

   Тези еднокомпонентни слухови апарати са индивидуално оформени според ушния Ви канал. Малък високоговорител лежи на гърба на апарата, докато микрофонът и капачето за батерията са на лицевата му страна. 

   Обобщение

   • Много дискретен и лек
   • Индивидуално прилягане към ухото и ушния канал
   • Поради малкия си размер функциите му могат да бъдат ограничени

    

   Невидими в канала (IIC)

   Тази подгрупа на CIC устройствата са слухови апарати, които се носят дълбоко в ушния канал и често са напълно невидими. Титанът на Phonak е пример за IIC слухов апарат.

   IIC се поставят директно в ушния канал и могат лесно да се извадят с найлонова връвчица. Тези слухови апарати са добър избор, ако водите умерено до силно активен начин на живот - или ако не искате слуховите Ви апарати да са видими за околните. Въпреки че са популярни сред ползвателите на слухови апарати, IIC може да не са най-добрият избор за потребители с по-тежка или дълбока загуба на слуха, тъй като тези модели устройства не осигуряват същата мощност, както други, по-големи видове.

   Обобщение

   • Най-малко забележимият слухов апарат
   • Формата може да бъде 3D отпечатана с титан, което я прави лека и издръжлива
   • Поради размера си (като CIC) функциите му могат да бъдат ограничени
   Прочети още
   Ушни инфекции при деца

   Ушни инфекции при деца

   Какво представлява ушната инфекция?

   Инфекцията на ухото е възпаление на средното ухо, обикновено причинено от бактерии, което възниква, когато зад тъпанчето се натрупа течност. Всеки може да получи ушна инфекция, но децата се сблъскват с нея по-често, отколкото възрастните. Пет от всеки шест деца имат поне една ушна инфекция до третия си рожден ден. Всъщност ушните инфекции са най-честата причина, поради която родителите водят детето си на лекар. Научното наименование на ушната инфекция е отит на средното ухо.

   Какви са симптомите на ушната инфекция?

   Съществуват три основни вида ушни инфекции. Всяка от тях има различна комбинация от симптоми.

   • Острият отит на средното ухо е най-често срещаната ушна инфекция. Части от средното ухо са инфектирани и подути, а зад тъпанчето е задържана течност. Това причинява болка в ухото - обикновено наричана ушна болка. Детето Ви може да има и температура.
   • Отит на средното ухо с изтичане понякога се наблюдава, след като инфекцията на ухото е преминала и течността е останала в затвора зад тъпанчето. Детето с отит на средното ухо с оток може да няма симптоми, но лекарят ще може да види течността зад тъпанчето със специален инструмент.
   • Хроничен отит на средното ухо с оток се наблюдава, когато течността остава в средното ухо за дълго време или се връща отново и отново, въпреки че няма инфекция. Това състояние затруднява борбата на децата с нови инфекции и може да засегне слуха им.

   Как мога да разбера дали детето ми има ушна инфекция?

   Повечето ушни инфекции се наблюдават при децата, преди да са се научили да говорят. Ако детето Ви не е достатъчно голямо, за да каже "Боли ме ухото", ето няколко неща, за които да внимавате:

   • Дърпане или разтягане на ухото (ушите)
   • Безпокойство и плач
   • Проблеми със съня
   • Треска (особено при бебета и по-малки деца)
   • Изтичане на течност от ухото
   • Непохватност или проблеми с равновесието
   • Проблеми със слуха или липса на реакция на тихи звуци

   Какво причинява ушната инфекция?

   Обикновено ушната инфекция се причинява от бактерии и често се появява след възпалено гърло, настинка или друга инфекция на горните дихателни пътища. Ако инфекцията на горните дихателни пътища е бактериална, същите бактерии могат да се разпространят в средното ухо; ако инфекцията на горните дихателни пътища е причинена от вирус, например настинка, бактериите могат да бъдат привлечени от благоприятната за микробите среда и да се пренесат в средното ухо като вторична инфекция. Вследствие на инфекцията зад тъпанчето се натрупва течност.

   Ухото има три основни части

   • Външното ухо, наричано още ушна мида, включва всичко, което виждаме отвън - извитата ушна обвивка, водеща надолу към ушната мида, но също така включва и ушния канал, който започва от отвора на ухото и се простира до тъпанчето. Тъпанчето е мембрана, която отделя външното ухо от средното ухо.
   • Средното ухо - в което се появяват ушни инфекции - се намира между тъпанчето и вътрешното ухо. В средното ухо се намират три малки костици, наречени чукче, наковалня и стреме, които предават звуковите вибрации от тъпанчето към вътрешното ухо. Костите на средното ухо са заобиколени от въздух.
   • Вътрешното ухо съдържа лабиринта, който ни помага да пазим равновесие. Кохлеята, част от лабиринта, е охлювообразен орган, който преобразува звуковите вибрации от средното ухо в електрически сигнали. Слуховият нерв пренася тези сигнали от кохлеята до мозъка.

   Близки части на ухото

   • Евстахиевата тръба е малък проход, който свързва горната част на гърлото със средното ухо. Нейната задача е да подава свеж въздух към средното ухо, да отвежда течността и да поддържа стабилно въздушно налягане между носа и ухото.
   • Аденоидите са малки тъканни възглавнички, разположени зад задната част на носа, над гърлото и в близост до евстахиевите тръби. Аденоидите са съставени предимно от клетки на имунната система. Те се борят с инфекциите, като улавят бактериите, които навлизат през устата.

   Защо децата са по-склонни да получават ушни инфекции от възрастните?

   Съществуват няколко причини, поради които децата са по-склонни да страдат от ушни инфекции в сравнение с възрастните.

   • Евстахиевите тръби са по-малки и по-равни при децата, отколкото при възрастните. Това затруднява изтичането на течност от ухото дори при нормални условия. Ако Евстахиевите тръби са подути или блокирани със слуз поради настинка или друго респираторно заболяване, течността може да не успее да се оттече.
   • Имунната система на детето не е толкова ефективна, колкото тази на възрастния, тъй като все още се развива. Това затруднява борбата на децата с инфекциите.
   • Като част от имунната система, аденоидите реагират на бактериите, преминаващи през носа и устата. Понякога бактериите се задържат в аденоидите, причинявайки хронична инфекция, която след това може да премине към евстахиевите тръби и средното ухо.

   Как лекарят диагностицира инфекция на средното ухо?

   Първото нещо, което лекарят ще направи, е да Ви попита за здравето на детето Ви. Имало ли е детето Ви настинка или възпалено гърло напоследък? Има ли проблеми със съня? Дърпа ли си ушите? Ако ушната инфекция изглежда вероятна, най-простият начин лекарят да определи това е да използва осветен инструмент, наречен отоскоп, за да огледа тъпанчето. Зачервеното, изпъкнало тъпанче показва инфекция.

   Лекарят може да използва и пневматичен отоскоп, който вкарва въздух в ушния канал, за да провери дали зад тъпанчето няма течност. Нормалното тъпанче ще се движи напред-назад по-лесно от тъпанче с течност зад него.

   Тимпанометрията, която използва звукови тонове и въздушно налягане, е клиничен тест, който лекарят може да използва, ако диагнозата все още не е ясна. Тимпанометърът представлява малка, мека тапа, която съдържа малък микрофон и високоговорител, както и устройство, което променя налягането на въздуха в ухото. Той измерва колко гъвкаво е тъпанчето при различно налягане.

   Как се лекува острата инфекция на средното ухо?

   Много лекари ще предпишат антибиотик, например амоксицилин, който да се приема в продължение на седем до десет дни. Вашият лекар може да Ви препоръча и болкоуспокояващи без рецепта, като ацетаминофен или ибупрофен, или капки за уши, които да помогнат при повишена температура и болка. (Тъй като аспиринът се счита за основен предотвратим рисков фактор за синдрома на Рейе, на дете, което има треска или други грипоподобни симптоми, не трябва да се дава аспирин, освен ако не е предписано от Вашия лекар.)

   Ако Вашият лекар не е в състояние да постави категорична диагноза за остра ушна инфекция и детето Ви няма силна болка в ухото или висока температура, той може да Ви помоли да изчакате ден или два, за да видите дали болката в ухото ще отмине. Ако няма подобрение в рамките на 48 до 72 часа от началото на симптомите, препоръката е лекарите да започнат антибиотична терапия. Понякога болката в ухото не е причинена от инфекция, а някои ушни инфекции могат да се подобрят и без антибиотици. Използването на антибиотици предпазливо и с основателна причина помага да се предотврати развитието на бактерии, които стават резистентни към антибиотици.

   Ако лекарят Ви предпише антибиотик, важно е да се уверите, че детето Ви го приема точно както е предписано и за пълния период от време. Въпреки че детето Ви може да изглежда по-добре след няколко дни, инфекцията все още не е напълно изчистена от ухото. Ако спрете лекарството твърде рано, това може да позволи на инфекцията да се възобнови. Също така е важно да се върнете за контролното посещение на детето си, за да може лекарят да провери дали инфекцията е отшумяла.

   Колко време ще отнеме на детето ми да се възстанови?

   Детето Ви трябва да започне да се чувства по-добре в рамките на няколко дни след посещението при лекаря. Ако са минали няколко дни и детето Ви все още изглежда неразположено, обадете се на Вашия лекар. Детето Ви може да се нуждае от различен антибиотик. След като инфекцията се изчисти, в средното ухо все още може да остане течност, но обикновено тя изчезва в рамките на три до шест седмици.

   Какво се случва, ако детето ми продължава да получава ушни инфекции?

   За да предотвратите повторното появяване на инфекция на средното ухо, е добре да ограничите някои от факторите, които биха могли да изложат детето Ви на риск, като например да не сте около хора, които пушат. Въпреки тези предпазни мерки някои деца могат да продължат да се сблъскват с инфекции на средното ухо, понякога до пет или шест годишно. Вашият лекар може да пожелае да изчака няколко месеца, за да види дали нещата ще се подобрят от само себе си, но ако инфекциите продължават да се появяват отново и антибиотиците не помагат, много лекари ще препоръчат хирургична процедура, при която в тъпанчето се поставя малка вентилационна тръбичка, за да се подобри въздушният поток и да се предотврати натрупването на течност в средното ухо. Най-често използваните тръбички остават на мястото си от шест до девет месеца и изискват контролни посещения, докато не се извадят.

   Ако поставянето на тръбичките все още не предотвратява инфекциите, лекарят може да обмисли премахването на аденоидите, за да предотврати разпространението на инфекцията към евстахиевите тръби.

   Може ли да се предотвратят ушните инфекции?

   Понастоящем най-добрият начин за предотвратяване на ушни инфекции е да се намалят рисковите фактори, свързани с тях. Ето някои неща, които бихте могли да направите, за да намалите риска от ушни инфекции при детето си.

   • Ваксинирайте детето си срещу грип. Уверете се, че детето Ви получава противогрипна ваксина всяка година.

   Препоръчително е да ваксинирате детето си с 13-валентната пневмококова конюгирана ваксина (PCV13). PCV13 предпазва от повече видове бактерии, причиняващи инфекции, отколкото предишната ваксина - PCV7. Ако детето ви вече е започнало да се ваксинира с PCV7, консултирайте се с лекаря си как да преминете към PCV13. Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчват децата под 2-годишна възраст да бъдат ваксинирани, като се започне от 2-месечна възраст. Проучванията показват, че ваксинираните деца страдат от много по-малко ушни инфекции, отколкото децата, които не са ваксинирани. Ваксината е силно препоръчителна за децата в детските градини.

   • Мийте често ръцете си. Миенето на ръцете предотвратява разпространението на микроби и може да помогне на детето Ви да се предпази от настинка или грип.
   • Избягвайте да излагате бебето си на цигарен дим. Проучванията показват, че бебетата, които са в обкръжението на пушачи, страдат по-често от ушни инфекции.
   • Никога не слагайте бебето си да дремне или да спи през нощта с шише.
   • Не позволявайте на болни деца да прекарват време заедно с Вашето. Доколкото е възможно, ограничете контакта на детето си с други деца, когато Вашето дете или неговите другарчета за игра са болни.

   Какви изследвания се провеждат в областта на инфекциите на средното ухо?

   • Изследователи проучват много области за подобряване на превенцията, диагностиката и лечението на инфекциите на средното ухо. Например намирането на по-ефективни начини за прогнозиране на това кои деца са изложени на по-висок риск от развитие на инфекция на средното ухо може да доведе до успешни тактики за превенция.
   • Друга област, която се нуждае от проучване, е защо някои деца страдат от повече ушни инфекции, отколкото други. Например децата от индиански и латиноамерикански произход боледуват по-често от инфекции, отколкото децата от други етнически групи. Какви превантивни мерки биха могли да се предприемат, за да се намалят рисковете?
   • Лекарите също така започват да научават повече за това какво се случва в ушите на децата, които имат повтарящи се ушни инфекции. Те са идентифицирали колонии от устойчиви на антибиотици бактерии, наречени биофилми, които се намират в средните уши на повечето деца с хронични ушни инфекции. Разбирането на това как да се атакуват и унищожават тези бактерии би било един от начините за успешно лечение на хроничните ушни инфекции и предотвратяване на операцията.
   • Друга важна област на изследване е разбирането на въздействието на ушните инфекции върху развитието на речта и езика на детето. Създаването на по-точни методи за диагностициране на инфекциите на средното ухо би помогнало на лекарите да предписват по-целенасочено лечение. Изследователите също така оценяват лекарствата, които понастоящем се използват за лечение на ушни инфекции, и разработват нови, по-ефективни и по-лесни начини за прилагане на медикаментите.

   Изследователите продължават да проучват ваксини срещу някои от най-често срещаните бактерии и вируси, които причиняват инфекции на средното ухо, като Haemophilus influenzae (NTHi) и Moraxella catarrhalis. Провеждат се проучвания и на метод за доставяне на възможна ваксина без игла.

   Прочети още
   Как да чуваме по-добре в 10 стъпки

   Как да чуваме по-добре в 10 стъпки

   Ако мислите, че вашият слух се е влошил, обадете ни се, за да си запазите час за преглед. Нашите специалисти по слухопротезиране могат да Ви предложат цялостна оценка на слуха и да Ви дадат насоки и съвети как да подобрите слуха си.

   Ето как да подобрите слуха си в 10 стъпки:

   1. Изследвайте се 

   Oткрийте как Вашият слух работи и как днешните модерни слухови апарати могат да помогнат на хората да чуват по-добре в много различни среди.

   2. Уверете се сами 

   Вижте как висококвалифицираният екип от специалисти по слухопротезиране от Център за слуха Ототон помагат на хората да се свържат отново със света около тях.

   3. Разпознайте проблема 

   безплатен тест на слуха

   Имате ли слухова загуба? Разберете как може да разпознавате знаците и симптомите за слухова загуба и попълнете нашия тест за слуха.

   4. Задайте Вашите въпроси 

   Запишете час за посещение при нас за тест на слуха или ни се обадете на телефон 0800 900 33 

   5. Елате при нас да си направите тест на слуха 

   Вашият тест на слуха включва въпросник за Вашия начин на живот, изследване на ухото и тест на слуха с квалифициран слухопротезист. Ще Ви зададем въпроси относно кога и  ще ни помогне да Ви препоръчаме слухови апарати, които са подходящи за нещата, които правите и за местата, които посещавате. 

   6. Обсъдете Вашите възможности 

   Предлагаме широка гама от слухови апарати с последната най-нова технология на швейцарската фирма PHONAK и Bernafon, за да можем да отговорим на Вашите слухови нужди, начин на живот и бюджет. Нашите специалисти по слухопротезиране с радост ще Ви помогнат и насочат към слуховите апарати, които биха били най-подходящи за Вас.

   7. Усетете разликата когато сте със слухов апарат 

   Ако Вашия тест на слуха показва, че имате слухова загуба, нашите специалисти по слухопротезиране ще Ви предложат мостра на слухови апарати, които да изпробвате. Това ще Ви даде някаква представа до каква степен могат да Ви помогнат и какво е чувството да ги носите. Но в зависимост от вида на слуховия апарат, който специалистът ще Ви препоръча, демонстрацията ще Ви даде само основна идея до каква степен слуховият апарат ще Ви помогне. Например, много слухови апарати се правят индивидуално, ето защо те биха подобрили състоянието Ви много повече, отколкото мострите, които пробвате по време на консултацията.

   8. Поръчайте Вашите слухови апарати 

   Ние ще поръчаме слуховите апарати, които сте си избрали на база наша препоръка и ще Ви запишем час за настройка. Ако сте си поръчали вътреушен модел ще е необходимо да Ви се направи отливка. Процедурата не причинява дискомфорт и отнема само няколко минути.

   9. Елате отново при нас за настройка 

   Вашите нови слухови апарати ще бъдат готови в срок до 14 дни в зависимост от Вашите изисквания. Първото поставяне ще бъде направено от нашия специалист и той ще Ви покаже как занапред да си ги слагате сами.

   Вашият специалист слухопротезист ще Ви предложи програма за безплатна поддръжка. Така ще сте сигурни, че получавате максималната полза от слуховите апарати и че те продължават да работят на максимална ефективност. Специалистът също така ще Ви даде насоки как да използвате слуховите апарати и как да се грижите ежедневно за тях, за да могат те да функционират безпроблемно и какво да правите, когато батериите се нуждаят от смяна.

   10. Връщайте се при нас винаги, когато имате проблем 

   Безплатната програма за поддръжка се грижи за Вас и за Вашите слухови апарати през целия живот.  Тази ненадмината програма за поддръжка включва редовна оценка на Вашия слух, експертна помощ и консултации, демонстрации на нови технологии на слухови апарати. По този начин Ви гарантираме, че използвате максималното от Вашия слух и Вашите слухови апарати. Също така предлагаме и 5-звездно сервизно обслужване.

   По време на редовните 3-месечни посещения по програмата за поддръжка, ние предлагаме експертна помощ и консултации, демонстрации на нови технологии и 5-звездно сервизно обслужване, което включва:

   • Почистване или сменяне на тръбичката и коригиране на контакта на Вашия слухов апарат с ухото
   • Почистване на корпуса на слуховия апарат и на канала на микрофона
   • Проверка за микрофония
   • Проверка на цялостната работа на Вашия слухов апарат
   • Безплатна опаковка на батерии за слуховия апарат

   Също така ще правим изследване на слуха Ви редовно, за да се уверим, че слуховите апарати, които носите, продължават да подобряват слуха Ви.

   По Ваше желание може да ни посещавате между редовните Ви посещения по програмата за поддръжка и да обсъждаме каквито и да е въпроси, които имате към нас.

   Прочети още
   Основните предимства на кохлеарните импланти Advanced Bionics

   Основните предимства на кохлеарните импланти Advanced Bionics

   Избирането на кохлеарен имплант е важна стъпка по пътя към пълноценното чуване. Има много неща, които трябва да имате предвид, за да направите правилен и информиран избор. В тази статия ще откриете информация за предимствата, които американската компания Advanced Bionics предлага на ползвателите на кохлеарни импланти.

   безплатен тест на слуха

   Чуване в шумна среда

   Воденето на пълноценен разговор в шумна околна среда е един от основните проблеми за хората с намален слух. Advanced Bionics предлага най-съвременните решения за чуване в шумна среда.

   Технология за чуване с две уши

   AB като част от Sonova Group предлага пълна гама от решения за чуване с две уши, подходящи за всички видове слухова загуба.

   Автоматични функции

   Независимо от средата, в която се намирате, звуковият процесор на Advanced Bionics се грижи за автоматичната промяна на програмата и настройките на устройството Ви, за да чувате пълноценно във всяка ситуация.

   Чуване по телефона

   Разговорите по телефона са предизвикателство за хората с намален слух. Advances Bionics се грижи за потребителите и им помага да слушат и говорят по телефона уверено и комфортно.

   Безжично свързване

   С комбинацията от иновации на Advanced Bionics и модерни технологии на Phonak можете да се насладите на всички съвременни удобства на безжичната връзка

   Музикално удоволствие

   Advanced Bionics буквално пренaсят музиката до ушите Ви. Те използват най-високата звукова резолюция и Ви дават възможност да усетите всички нюанси на музиката и да разбирате текстовете по-ясно от всякога.

   Възможност за промяна

   С усъвършенстването на технологиите, Advanced Bionics предоставя възможност за обновяване на импланта, без необходимост от допълнителна операция. Насладете се на несравнима гъвкавост на програмите и ползите от бъдещите технологии.

   Подкрепа, обучение и рехабилитация

   Advanced Bionics осъзнава, че изборът на кохлеарно имплантиране може да бъде променящо живота решение, което изисква достатъчно време за информиране и размисъл. Точно затова, компанията насърчава потребителите да се обръщат към нея за различни въпроси и остава на разположение на ползвателите след поставяне на импланта за подкрепа и обучение.

   Удобство и комфорт

   Можете да носите звуковия процесор на ухото или където пожелаете. Има няколко варианта, от които да изберете, без това да повлияе на ефективността.

   Прочети още
   Защо да не отлагате слагането на слухови апарати?

   Защо да не отлагате слагането на слухови апарати?

   Вие или ваш близък има диагностицирана загуба на слуха? Важно е да сте запознати с всички странични ефекти, до които слуховата загуба може да доведе, ако не се предприемат навременни мерки. В тази статия ще откриете как тя може да повлияе на живота, връзките ви с околните и здравословното ви състояние.
   Прочети още
   Най-новите невидими модели слухови апарати - Phonak Virto

   Най-новите невидими модели слухови апарати - Phonak Virto

   Светът на слуховите апарати се развива и променя постоянно. Новите Virto Black разчупват стигмата за външния вид на апаратите и предлагат на потребителя едно ново високотехнологично изживяване. Научете повече за новите революционни решения тук.
   Прочети още
   Как чуваме? Всичко което трябва да знаете за ушите

   Как чуваме? Всичко което трябва да знаете за ушите

   Светът е пълен с разнообразие от звуци, но как всъщност ги възприемаме и  на какво може да повлиея загубата на слуха?
   Прочети още
   Шум в ушите - лечение и терапия

   Шум в ушите - лечение и терапия

   Във втора част на статията Шум в ушите, можете да получите повече информация за опциите за лечение и терапия за тинитус, както и кои слухови апарати са подходящи за шум в ушите.
   Прочети още
   Какво е шум в ушите? (Тинитус)

   Какво е шум в ушите? (Тинитус)

   Шумът в ушите може да засегне всеки, по всяко време. Повечето хора са се сблъсквали с шум в ушите за кратко, под формата на звънене, ако са били изложени на силни звуци, по време на концерт или на строителна площадка. Научете повече за тинитус, неговата поява, разпространение и видове. 
   Прочети още
   Митове и истини за слуховите апарати

   Митове и истини за слуховите апарати

   С толкова много митове за слуховите апарати, не е учудващо, че хората не знаят на какво да вярват. Много хора не осъзнават колко е напреднала технологията сред слуховите апарати, като така изпускат от удобствата, които те могат да предложат.
   Прочети още
   Как да поддържаме новите си слухови апарати?

   Как да поддържаме новите си слухови апарати?

   Сдобиването с нов слухов апарат носи своите ползи, но изисква и определен период за свикване и адаптация от страна на ползвателя. В тази статия ще откриете полезни съвети за по-лесното адаптиране към новите слухови апарати, ползите от тях, както и препоръки за грижата и поддръжката на апаратите.
   Прочети още
   Как безопасно да летим със самолет ако носим слухови апарати?

   Как безопасно да летим със самолет ако носим слухови апарати?

   Летенето със самолет е достатъчно стресиращо за голяма част от хората, като може да бъде изключително изнерващо за хора със загуба на слуха. Ето няколко съвета, за това как можете да предпазите себе си и слуховите си апарати, докато пътувате.
   Прочети още
   14 резултата