Ако имате проблеми със слуха, изследвайте се

Ако имате проблеми със слуха, изследвайте се

В Ototon.bg нашата мисия от първия ден е ясна: да помогнем на всеки да чува добре, за да може да живее добре. И след повече от 10 години разговори с милиони хора със загуба на слуха, успяхме да забележим обща тема. 

Много хора отлагат лечението, защото не осъзнават истинската степен на загубата на слуха си и отрицателното въздействие, което тя всъщност има върху живота им. Те също така не знаят, че нелекуваната загуба на слуха ще продължи да се влошава -  щом го загубят, не могат да го върнат.  Ако тестът на слуха беше по-удобен или леснодостъпен, те може би биха разбрали необходимостта да се действа по-рано.

Ако страдате от загуба на слуха и обмисляте да вземете слухови апарати, провеждането на тест на слуха е една от първите стъпки, които трябва да предприемете. Така ще разберете сериозността на Вашата загуба на слуха и ще получите препоръка за провеждане на лечение. 

Онлайн тест на слуха от комфорта на Вашия дом е отлично начало, когато за първи път се усъмните в слуха си.

Нашият безплатен петминутен слухов тест ще Ви помогне бързо да определите нивото на загуба на слуха си и дали имате нужда от по-изчерпателен слухов тест и лечение.  

Нашият тест на слуха е в три стъпки:

  • Ще бъдете помолени да отговорите на поредица от въпроси относно слуха Ви в типични ежедневни дейности и локации. Това помага да се определи как загубата на слуха засяга Вас и хората около Вас всеки ден. 
  • На отговорите на всеки въпрос се дава „тежест“; всички отговори се събират заедно и се оценяват от нашия компютъризиран алгоритъм за тестване. 
  • Вашият завършен анализ след това се сравнява с хиляди други с лека до тежка загуба на слуха, които също са завършили теста и след това Ви се изпраща по имейл. Националният съвет по стареенето (NCOA) първоначално е събрал тази информация въз основа на отговорите от представително проучване, в което взели участие хиляди хора със загуба на слуха на възраст 50 и повече години.

Резултатите Ви ще попаднат в една от шестте категории, с диапазон от „Много леки случаи“ до „Тежка или дълбока загуба на слуха“. Решенията, които ще Ви бъдат представени, ще бъдат различни в зависимост от тежестта на Вашата загуба на слуха. Действията за решение на проблемите Ви със слуха ще варират от минаване на преглед до по-спешното „Огромни комуникационни затруднения, изискващи тестване и лечение на слуха“. 

Въпреки че ще направим препоръка въз основа на Вашите първоначални резултати, винаги препоръчваме последващи действия, ако имате усещането, че Вие или някой Ваш близък, има загуба на слуха. 

Аплодираме Ви, че сте направили първата стъпка и сте проверили здравето на слуха си. Като педприемете действия сега, не само ще забавите прогреса на загубата на слуха, но и ще останете по-здрави като цяло. Радваме се, че ще Ви помогнем да откриете качествено, достъпно решение, което отговаря на Вашите индивидуални нужди и начин на живот. Само с най-добрите медицински слухови апарати, съчетани с най-добрите специалисти по слуха, ще имате най-добрия резултат. 

Знаете ли, че ...?

Тъй като слухът намалява, самотата може да се засили и да предизвика лавина от вредни последици за здравето. Сега считана за толкова опасна, колкото пушенето на 15 цигари на ден, самотата значително повишава рисковете от депресия, деменция и ранна смърт.

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33