Как да помогнем на близък да чува отново?

Как да помогнем на близък да чува отново?

Ситуации, в които близките Ви лесно се разсейват, изпитват затруднения с разбирането на разговор или осезаемо увеличават звука на телевизора показват, че е много вероятно те да страдат от някаква степен на загуба на слуха.

безплатен тест на слуха

Доказано е, че 82% от хората игнорират слуховата си загуба до 10 години след появата и. С правилните слухови апарати можете да подобрите качеството на живот на близките си, като им помогнете отново да влязат във връзка със заобикалящата ги среда и да се насладят на живота и взаимоотношенията с околните.

В момента, който изберете да повдигнете деликатната тема с близките си е важно да им напомните, че ги подкрепяте и че с помощта на специалист могат да получат възможността да чуват отново.

Много от хората със слухова загуба изпитват неудобство да разговарят за проблема, затова е важно да изберете подходящ момент за обсъждане на темата. Останете спокойни и с търпение им обяснете, че слуховата загуба влияе негативно не само на техния живот, но и на всички около тях.

Един от най-добрите начини да помогнете на близките си е като им предоставите информация за слуховата загуба, страничните и ефекти и как тя ги засяга. Освен това, можете да обсъдите опции за слухови решения, ползите от тях и как те ще променят позитивно качеството им на живот.

Следващата стъпка по пътя към чуването е да се свържете със специалист по слухопротезиране и да запазите час за посещение на близките си. Специалистите препоръчват да продължите подкрепата си и по време на целия процес на тестване на слуха, избиране и закупуване на слухови апарати, както и през периода на свикване с тях.

Какво можете да очаквате по време на консултацията на Ваш близък в центрове за слуха Ототон?

  1. Нашите специалисти ще изслушат Вас и Вашите близки, за да се запознаят с начина им на живот и да разберат как могат да Ви помогнат.

  2. Те ще проведат тест на слуха, който ще покаже как се е променил слухът на Вашите близки, и ще обсъдят резултатите с Вас.

  3. Ще Ви консултират за подходящи слухови решения, които отговарят на слуховата загуба на близките Ви, и са подходящи за начина им на живот.

  4. Нашите специалисти ще отделят колкото време е необходимо, за да отговорят на всичките Ви въпроси, така че да сте уверени във възможните слухови решения и как точно ще повлияят върху начина на живот.

  5. Трябва да се подготвите, че избраните слухови решения ще отворят нов свят на звуците и чуването за Вашите близки и ще им отнеме малко време за свикване с новите апарати.

  6. Вашите близки могат да изпробват различни слухови апарати, за да изберат най-удобните за тях.

  7. Специалистите ни ще останат на разположение за допълнителни въпроси, консултации и настройки, докато не сте убедени, че слуховите апарати пасват идеално на близките Ви.

Запази час за безплатен тест на слуха

0800 900 33