Блог за слуховата загуба / Решения

Как да чуваме по-добре в 10 стъпки

Как да чуваме по-добре в 10 стъпки

Ако мислите, че вашият слух се е влошил, обадете ни се, за да си запазите час за преглед. Нашите специалисти по слухопротезиране могат да Ви предложат цялостна оценка на слуха и да Ви дадат насоки и съвети как да подобрите слуха си.

Ето как да подобрите слуха си в 10 стъпки:

1. Изследвайте се 

Oткрийте как Вашият слух работи и как днешните модерни слухови апарати могат да помогнат на хората да чуват по-добре в много различни среди.

2. Уверете се сами 

Вижте как висококвалифицираният екип от специалисти по слухопротезиране от Център за слуха Ототон помагат на хората да се свържат отново със света около тях.

3. Разпознайте проблема 

безплатен тест на слуха

Имате ли слухова загуба? Разберете как може да разпознавате знаците и симптомите за слухова загуба и попълнете нашия тест за слуха.

4. Задайте Вашите въпроси 

Запишете час за посещение при нас за тест на слуха или ни се обадете на телефон 0800 900 33 

5. Елате при нас да си направите тест на слуха 

Вашият тест на слуха включва въпросник за Вашия начин на живот, изследване на ухото и тест на слуха с квалифициран слухопротезист. Ще Ви зададем въпроси относно кога и  ще ни помогне да Ви препоръчаме слухови апарати, които са подходящи за нещата, които правите и за местата, които посещавате. 

6. Обсъдете Вашите възможности 

Предлагаме широка гама от слухови апарати с последната най-нова технология на швейцарската фирма PHONAK и Bernafon, за да можем да отговорим на Вашите слухови нужди, начин на живот и бюджет. Нашите специалисти по слухопротезиране с радост ще Ви помогнат и насочат към слуховите апарати, които биха били най-подходящи за Вас.

7. Усетете разликата когато сте със слухов апарат 

Ако Вашия тест на слуха показва, че имате слухова загуба, нашите специалисти по слухопротезиране ще Ви предложат мостра на слухови апарати, които да изпробвате. Това ще Ви даде някаква представа до каква степен могат да Ви помогнат и какво е чувството да ги носите. Но в зависимост от вида на слуховия апарат, който специалистът ще Ви препоръча, демонстрацията ще Ви даде само основна идея до каква степен слуховият апарат ще Ви помогне. Например, много слухови апарати се правят индивидуално, ето защо те биха подобрили състоянието Ви много повече, отколкото мострите, които пробвате по време на консултацията.

8. Поръчайте Вашите слухови апарати 

Ние ще поръчаме слуховите апарати, които сте си избрали на база наша препоръка и ще Ви запишем час за настройка. Ако сте си поръчали вътреушен модел ще е необходимо да Ви се направи отливка. Процедурата не причинява дискомфорт и отнема само няколко минути.

9. Елате отново при нас за настройка 

Вашите нови слухови апарати ще бъдат готови в срок до 14 дни в зависимост от Вашите изисквания. Първото поставяне ще бъде направено от нашия специалист и той ще Ви покаже как занапред да си ги слагате сами.

Вашият специалист слухопротезист ще Ви предложи програма за безплатна поддръжка. Така ще сте сигурни, че получавате максималната полза от слуховите апарати и че те продължават да работят на максимална ефективност. Специалистът също така ще Ви даде насоки как да използвате слуховите апарати и как да се грижите ежедневно за тях, за да могат те да функционират безпроблемно и какво да правите, когато батериите се нуждаят от смяна.

10. Връщайте се при нас винаги, когато имате проблем 

Безплатната програма за поддръжка се грижи за Вас и за Вашите слухови апарати през целия живот.  Тази ненадмината програма за поддръжка включва редовна оценка на Вашия слух, експертна помощ и консултации, демонстрации на нови технологии на слухови апарати. По този начин Ви гарантираме, че използвате максималното от Вашия слух и Вашите слухови апарати. Също така предлагаме и 5-звездно сервизно обслужване.

По време на редовните 3-месечни посещения по програмата за поддръжка, ние предлагаме експертна помощ и консултации, демонстрации на нови технологии и 5-звездно сервизно обслужване, което включва:

  • Почистване или сменяне на тръбичката и коригиране на контакта на Вашия слухов апарат с ухото
  • Почистване на корпуса на слуховия апарат и на канала на микрофона
  • Проверка за микрофония
  • Проверка на цялостната работа на Вашия слухов апарат
  • Безплатна опаковка на батерии за слуховия апарат

Също така ще правим изследване на слуха Ви редовно, за да се уверим, че слуховите апарати, които носите, продължават да подобряват слуха Ви.

По Ваше желание може да ни посещавате между редовните Ви посещения по програмата за поддръжка и да обсъждаме каквито и да е въпроси, които имате към нас.

Прочети още
Основните предимства на кохлеарните импланти Advanced Bionics

Основните предимства на кохлеарните импланти Advanced Bionics

Избирането на кохлеарен имплант е важна стъпка по пътя към пълноценното чуване. Има много неща, които трябва да имате предвид, за да направите правилен и информиран избор. В тази статия ще откриете информация за предимствата, които американската компания Advanced Bionics предлага на ползвателите на кохлеарни импланти.

безплатен тест на слуха

Чуване в шумна среда

Воденето на пълноценен разговор в шумна околна среда е един от основните проблеми за хората с намален слух. Advanced Bionics предлага най-съвременните решения за чуване в шумна среда.

Технология за чуване с две уши

AB като част от Sonova Group предлага пълна гама от решения за чуване с две уши, подходящи за всички видове слухова загуба.

Автоматични функции

Независимо от средата, в която се намирате, звуковият процесор на Advanced Bionics се грижи за автоматичната промяна на програмата и настройките на устройството Ви, за да чувате пълноценно във всяка ситуация.

Чуване по телефона

Разговорите по телефона са предизвикателство за хората с намален слух. Advances Bionics се грижи за потребителите и им помага да слушат и говорят по телефона уверено и комфортно.

Безжично свързване

С комбинацията от иновации на Advanced Bionics и модерни технологии на Phonak можете да се насладите на всички съвременни удобства на безжичната връзка

Музикално удоволствие

Advanced Bionics буквално пренaсят музиката до ушите Ви. Те използват най-високата звукова резолюция и Ви дават възможност да усетите всички нюанси на музиката и да разбирате текстовете по-ясно от всякога.

Възможност за промяна

С усъвършенстването на технологиите, Advanced Bionics предоставя възможност за обновяване на импланта, без необходимост от допълнителна операция. Насладете се на несравнима гъвкавост на програмите и ползите от бъдещите технологии.

Подкрепа, обучение и рехабилитация

Advanced Bionics осъзнава, че изборът на кохлеарно имплантиране може да бъде променящо живота решение, което изисква достатъчно време за информиране и размисъл. Точно затова, компанията насърчава потребителите да се обръщат към нея за различни въпроси и остава на разположение на ползвателите след поставяне на импланта за подкрепа и обучение.

Удобство и комфорт

Можете да носите звуковия процесор на ухото или където пожелаете. Има няколко варианта, от които да изберете, без това да повлияе на ефективността.

Прочети още
Защо да не отлагате слагането на слухови апарати?

Защо да не отлагате слагането на слухови апарати?

Вие или ваш близък има диагностицирана загуба на слуха? Важно е да сте запознати с всички странични ефекти, до които слуховата загуба може да доведе, ако не се предприемат навременни мерки. В тази статия ще откриете как тя може да повлияе на живота, връзките ви с околните и здравословното ви състояние.
Прочети още
Най-новите невидими модели слухови апарати - Phonak Virto

Най-новите невидими модели слухови апарати - Phonak Virto

Светът на слуховите апарати се развива и променя постоянно. Новите Virto Black разчупват стигмата за външния вид на апаратите и предлагат на потребителя едно ново високотехнологично изживяване. Научете повече за новите революционни решения тук.
Прочети още
Как чуваме? Всичко което трябва да знаете за ушите

Как чуваме? Всичко което трябва да знаете за ушите

Светът е пълен с разнообразие от звуци, но как всъщност ги възприемаме и  на какво може да повлиея загубата на слуха?
Прочети още
Шум в ушите - лечение и терапия

Шум в ушите - лечение и терапия

Във втора част на статията Шум в ушите, можете да получите повече информация за опциите за лечение и терапия за тинитус, както и кои слухови апарати са подходящи за шум в ушите.
Прочети още
Какво е шум в ушите? (Тинитус)

Какво е шум в ушите? (Тинитус)

Шумът в ушите може да засегне всеки, по всяко време. Повечето хора са се сблъсквали с шум в ушите за кратко, под формата на звънене, ако са били изложени на силни звуци, по време на концерт или на строителна площадка. Научете повече за тинитус, неговата поява, разпространение и видове. 
Прочети още
Митове и истини за слуховите апарати

Митове и истини за слуховите апарати

С толкова много митове за слуховите апарати, не е учудващо, че хората не знаят на какво да вярват. Много хора не осъзнават колко е напреднала технологията сред слуховите апарати, като така изпускат от удобствата, които те могат да предложат.
Прочети още
Как да поддържаме новите си слухови апарати?

Как да поддържаме новите си слухови апарати?

Сдобиването с нов слухов апарат носи своите ползи, но изисква и определен период за свикване и адаптация от страна на ползвателя. В тази статия ще откриете полезни съвети за по-лесното адаптиране към новите слухови апарати, ползите от тях, както и препоръки за грижата и поддръжката на апаратите.
Прочети още
Как безопасно да летим със самолет ако носим слухови апарати?

Как безопасно да летим със самолет ако носим слухови апарати?

Летенето със самолет е достатъчно стресиращо за голяма част от хората, като може да бъде изключително изнерващо за хора със загуба на слуха. Ето няколко съвета, за това как можете да предпазите себе си и слуховите си апарати, докато пътувате.
Прочети още
Слухови апарати за деца - Phonak Sky

Слухови апарати за деца - Phonak Sky

Слуховите потребности на децата са уникални и се променят с възрастта. Семейството на слуховите апарати Phonak Sky са специално създадени, за да задоволят слуховите нужди на деца и тийнейджъри с намален слух.
Прочети още
Как да помогнем на близък да чува отново?

Как да помогнем на близък да чува отново?

Забелязали ли сте близките си да увеличават силата на звука на телевизора, да ви молят да повтаряте или да не чуват звънеца на вратата? Подобни ситуации могат да са показател за наличие на слухова загуба. Ако желаете да научите повече за това, как можете да помогнете на своите близки, ще намерите тази статия за полезна.

Прочети още